De oproep van zorginstellingen om mondmaskers te brengen, leverde behalve heel wat donaties ook veel aanmeldingen van personen die mondmaskers willen naaien. De ziekenhuizen van Geel, Herentals, Mol en Turnhout (samen Ziekenhuisnetwerk Kempen) hebben een manier uitgewerkt om die vrijwilligers aan het werk te zetten door hen geschikt materiaal ter beschikking te stellen.

De ziekenhuizen uit het Ziekenhuisnetwerk Kempen kunnen alle mondmaskers gebruiken. Op de oproep om mondmaskers binnen te brengen in de ziekenhuizen, kwamen ook veel aanmeldingen van personen die willen helpen om mondmaskers te maken.

Zowel kledingwinkels, naai-ateliers als particulieren boden zich aan. Het ZNK wil deze mensen graag inschakelen om het tekort aan maskers te beperken door hen chirurgische mondmaskers te laten maken.

Het materiaal wordt ter beschikking gesteld, info over de afhaalpunten in de ziekenhuizen en nodige technische instructies zijn op de websites van de ziekenhuizen te vinden. In Mol verloopt de verdeling van de setjes via het
gemeentebestuur.

Maatwerkbedrijf A-kwadraat in Turnhout verwerkt grote doeken tot het juiste formaat en stelt doe-hetzelfpakketjes samen waar vrijwilligers thuis mee aan de slag kunnen. Ook de productie van zelfgemaakte schorten voor ZNK is volop in voorbereiding in het maatwerkbedrijf.

Naast A-kwadraat, die 10 naaimachines van Singer ter beschikking kregen, zetten ook de naaisters van het OPZ Geel hun schouders mee onder dit project.
Via deze weg wil ZNK alvast iedereen bedanken die mondmaskers heeft binnengebracht of zich heeft aangemeld als vrijwilliger, op welke manier dan ook. Het is hartverwarmend te merken dat een crisis zoals deze zoveel solidariteit naar boven brengt.

Meer info is te vinden op de website van uw ziekenhuis. In Mol verloopt alles via de gemeente.

www.azherentals.be
www.azturnhout.be
www.gemeentemol.be
www.ziekenhuisgeel.be