Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK) heeft de opnamestop voor covidpatiënten donderdag opgeheven. De bezetting van de speciale covid-afdelingen in de hospitalen evolueert gunstig, net als het aantal besmettingen.

De 4 ziekenhuizen in Geel, Herentals, Mol en Turnhout besloten enkele dagen voor Kerstmis een opnamestop in te voeren voor nieuwe coronapatiënten, waardoor die naar een ziekenhuis buiten het Kempense netwerk werden doorgestuurd.

De oorzaak lag toen bij het grote aantal personeelsbesmettingen in het Ziekenhuis Geel en de hoge covid-bezettingscijfers in de ziekenhuizen van Mol en Turnhout.

Maar de situatie is intussen gunstig geëvolueerd, zodat de stop kon worden opgeheven. 

Rond Nieuwjaar telde het netwerk 76 covid-patiënten. Een week later is dit aantal gedaald naar 43 opgenomen coronapatiënten.

"Dankzij de daling van de coronacijfers kunnen de ziekenhuizen nu ook starten aan het wegwerken van de wachttijden die zijn ontstaan in de gewone zorg. Vooral op het vlak van niet-dringende operaties is er een grote achterstand die ingehaald moet worden", klinkt het bij het Ziekenhuisnetwerk Kempen. (znk) Foto az.