Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kemphanen Westerlo - VC Herentals 5-1 : 'Ongeloof alom, maar...'

Kemphanen - VC Herentals

Roodwit VC Herentals moest zondag naar Westerlo. Kemphanen voor de gelegenheid. Ofte de U21 van VC Westerlo, net niet goed genoeg om nu al, of misschien nooit, in eerste klasse aan te treden. VC kreeg er een les in efficiëntie. Alles bij de thuisploeg was aanwezig om wedstrijdanalyses toe te passen, zoals het een topclub, als KVC Westerlo betaamt.

"VC Herentals begon aan de wedstrijd met veel balbezit en drang naar voor", zegt Jan Deckers, communicatie VC.   "De analyse, toch wel mooi om volgen, leerde dat VC voor de rust, maar liefst 65% balbezit liet noteren. Ook kansen bij de vleet, maar scoren zat er niet in. Aan de overzijde vloog alles, richting het herentalse doel, tegen de netten. Roodwit had al enkele malen de achterlijn gehaald, maar scoren zat er, voorlopig, niet in. Dat zou wel gebeuren, zo dacht iedereen.

Plots, na 10 minuten, bij een eerste Westelse aanval, kneep Didi, de enige ouderdomsdeken bij de thuisploeg, naar binnen en trapte van buiten de grote rechthoek, buiten het bereik van Vandijck, binnen. 1-0

Amper één minuut later een soortgelijke actie maar nu klopte Buys Vandijck. 2-0 Alles wat rood en wit was, wreef zich in de ogen: wat gebeurde hier allemaal. VC ging nu naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Doelman Brouwers hield Vanlommel al onmiddelijk van de 2-1.

Enkele minuten later ging Dries dan toch scoren maar werd getorpedeerd en de bal ging op de stip. Vanlommel zelf achter de bal, maar weer hield Brouwers zijn netten schoon. Het overkomt Dries niet zo vaak. Roodwit zocht naar openingen, vond die ook wel, maar de laatste pass was meestal slordig. 37e minuut : Vanlommel mocht nog eens aanleggen. Nu ging de bal een half metertje over de Westelse kooi. De volgende actie bracht Claessens alleen voor Brouwers. Maar ook nu kon VC niet scoren. Erger nog, aan de overzijde, na mistasten in de VC-defensie, kopieerde Buys zijn treffer.

3-0  De ruststand.

Trainer Coomans stuurde in de rust bij. Een bezoekend doelpunt zou de wedstrijd nieuw leven inblazen, maar Buys, weer hij, oordeelde daar, met zijn derde van de namiddag, anders over. Met het nodige geluk weliswaar, zijn schot kaprioleerde via een Herentals been, buiten het bereik van Vandijck. 4-0 Wat VC ook probeerde, niks lukte. De Westelse verdediging wou absoluut de nul houden.

Aan de overzijde kon Didi nog eens oprukken en die schoof de 5-0 onder Vandijck binnen. De bezoekers brachten dan nog wat youngsters in, maar de wedstrijd was dan al lang gespeeld. In de 75e minuut ging VC dan toch scoren maar weer was er een Westelse overtreding nodig. Dillen zette de penalty om. Niet meer dan een eerredder.

Het laatste wapenfeit was een kopkans voor Vanlommel, maar ook die poging eindigde in de handen van Brouwers.

De euforie van de eerste 2 wedstrijden moest plaats maken voor ontnuchtering.  De frustratie en het ongeloof haalden de bovenhand. Aan de andere kant heeft de roodwitte sportieve staf reden tot bezinning. Tegen een jonge garde als de  tegenstrever van vandaag bestaat  een normale winst niet meer, zeker met het aantal persoonlijke fouten die vandaag latent aanwezig waren. De zaak dramatiseren hoeft ook niet, er dienen enkel conclusies uit getrokken te worden.

Volgende zondag komt Alberta uit Geel naar Sint Janneke. Aan de spelers om terug aan te knopen met de overwinning. Aanvang om15:00 uur."  Foto's Ilse Bax / NNieuws.