SPAAK (Samen PAraat tegen Armoede in de Kempen) stelde op 24 april 2017 samen met de lokale besturen van Mol, Herentals, Geel en Turnhout de intentieverklaringen 'armoedebestrijding' voor van deze 4 steden.

Tegelijkertijd deed SPAAK op deze persbijeenkomst een oproep naar de andere Kempische steden en gemeenten om ook hier werk van te maken.

Armoede blijft stijgen, daarom dat concrete acties om armoede te verminderen noodzakelijk zijn!

We zijn ondertussen 2 maanden verder en 9 gemeenten van de 27 hebben een intentieverklaring opgesteld (Meerhout, Olen, Beerse, Hoogstraten, Dessel, Geel, Mol, Herentals en Turnhout). Retie en Balen hebben ons laten weten dat hun intentieverklaring in opmaak is.

We mogen dus stellen dat er bij de start van de zomervakantie 11 steden en gemeenten zijn die met de intentieverklaring aan de slag zijn gegaan. Nu duimen dat de andere gemeenten hier een voorbeeld aan nemen en niet achter blijven.

Patricia Janssen, voorzitter SPAAK, analyseerde de verklaringen." We zien dat iedere gemeente zijn eigen accenten legt op maat van de eigen gemeente. De bestrijding van kinderarmoede, meer specifiek de ondersteuning van kwetsbare gezinnen, vinden we in iedere intentieverklaring terug."

Spaak ijvert al jaren voor een participatieve aanpak bij armoedebestrijding. De succesfactor bij de bestrijding van armoede is de betrokkenheid van mensen in armoede zelf. We zijn dan ook blij dat we lezen dat deze aanpak meer en meer zijn ingang vindt bij de lokale besturen.

Save the date!

4 fakkeltochten in de Kempen:

dinsdag 17/10/2017, 19 uur Herentals: cc 't Schaliken, Grote Markt 35, Herentals.
Contact: De Fakkel vzw, vzwdefakkel@gmail.com - 0487/99 06 23

Geel: de refter van het St Aloysiusinstituut, Kollegestraat 15, 2440 Geel.
Ingang via Schuttershof!
Contact: vzw Al-arm, al-arm.vzw@hotmail.com - 014/56.73.13

Turnhout: vzw T' ANtWOORD, vereniging tegen armoede en sociale uitsluiting.
Contact: Marthe Rombouts, marthe.rombouts@tantwoord.be - 0473/42 03 10

Mol: Robianozaal van de Rozenbergschool-Rozenberg 2, Mol.
Contact: Ons Huis, vierdewereldwerking-mol@skynet.be - 014/32 04 83