De Wechelse Tijger is een Kung Fu school welke zich enkel richt op jeugdwerking. 2 keer per week wordt er les gegeven in verschillende methodes van Chinese Krijgskunsten aan kinderen uit het lager onderwijs.

De focus ligt op het verkrijgen van vaardigheden en niet zozeer op vechten.
Men krijgs les op een speelse vorm waarbij men gaat werken aan kracht, lenigheid en uithouding.

Elk kind is uniek een heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. We slagen er in de kinderen de mogelijkheid te geven zich meer toe te richten tot hun sterke punten en zich daar in te ontwikkelen.
Op hun jonge leeftijd willen we ons richten op een positieve ontwikkeling.
Bij ons draait alles rond het kind een positeif gevoel te geven en laten merken dat men door volharding en inzet vooruit komt.

De lessen hebben een balans van discipline en speelse vrijheid.
Eens men naar het middelbaar gaat kunnen de leerlingen hun opleiding verder zetten in de zusterschool in Westmalle, De Zwarte Tijger. Hier worden de lessen op een meer ernstige manier gegeven, maar hebben de kinderen reeds een goede voorbereiding gehad.

De Wechelse Tijger bestaat nu 3 jaar en heeft dit jaar 10 medailles gewonnen op het BK.

De Sifu

De hoofdtrainer van De Wechelse Tijger is Wim Seeuws. Wim is reeds sinds 1984 bezig met gevechtsporten en sinds 1992 met Chinese Krijgskunsten.
Tijdens zijn opleiding is hij 9 keer naar China geweest heeft hierdoor een enorme bagage en inzicht verworven. Sinds 1998 geeft Wim les.

Momenteel gaan de lessen door te Wechelderzande (Wechelse Tijger) en Westmalle (ZwarteTijger). Daarnaast is hij voorzitter van de European BajiQuan Federation, welke instaat voor de promotie van deze stijl hier in Europa.

De Wechelse Tijger, heeft ondanks zijn jonge leeftijd, toch reeds grote indruk gemaakt in België. We zitten met een groot aantal leerlingen die op wedstrijden goed presenteren. Dit allemaal in een ontspannen en aangename sfeer.

De Kempische Jeugdbeker

Afgelopen jaar heeft de Wechelse Tijger aan een 2tal wedstrijden deelgenomen en het viel ons op dat het kind niet speciaal centraal staat in het gebeuren.
Jonge kinderen verdienen extra aandacht, ook bij competitie. Omdat onze ervaring met wedstrijden zeer klein is konden we met een frisse blik naar het concept kijken en konden we enkele nieuwe zaken introduceren.

Zo werken we met steunstickers voor de ouders van de kleinste deelnemers. Dit stelt hen in staat vlakbij de mat te gaan staan als hun kind aan de beurt is. Dit om het kind te steunen en natuurlijk wat beeldmateiraal op de nemen voor later.

Een ander gebeuren is dat we een trofee in het leven hebben geroepen voor de mooiste spandoek.

Het viel ons namelijk op dat vroeger iedereen braafjes op de bank zat tijdens wedstrijden. Men had geen gevoel vanuit het publiek.
Wijzelf nemen altijd spandoeken mee om onze leden te ondersteunen. Nu gaan we anderen aanmoedigen dit ook te doen.

Op onze westrijd zal men jonge atleetjes in aktie zien die verschillende vormen gaan uitvoeren, net zoals op zoveel andere wedstrijden.
Alleen gaan we iedereen aanmoedigen om te supporteren. Of dit gaat over ouders naar hun jonge kinderen toe of de club naar hun deelnemers toe.

Deze wedstrijd moet een feest worden rond het kind, en daar gaan we ons uiterste best voor doen.

Nuttige info : Kempische Jeugdbeker KungFu/Wushu op 12/11/2017 in
sporthal Balsakker te Lille