U bent hier

Kempische Jeugdbeker Wushu/Kung Fu

Lille | Neteland
14.11.2017 - 14.23u
Door: Mark Jaspers

Afgelopen zondag had in Lille de eerste editie plaats van de Kempische Jeugdbeker, georganiseerd door de Kung fu School De Wechelse Tijger ism Kung Fu School De Zwarte Tijger.

Het gebeuren omvatte een nationale jeugdcompetitie en debutanten. De 120 aanwezige atleten gaven het beste van zichzelf in de verschillende disciplines.

Voor de debutanten was er voor de eerste keer een zone voorzien, vlakbij de mat, voor de ouders. Dit stelde hen in staat hun kind zichtbaar bij te staan wanneer deze op moest.

Voor zowel ouder als kind was dit een zeer positieve ervaring. Dit concept werd door de Wechelse Tijger geïntroduceerd en zal waarschijnlijk een standaard worden in toekomstige events voor debutanten. Buiten de debutanten mat was er ook een gewone competitie met 9 verschillende onderdelen. Hier namen kinderen van 6 tot 17 deel.

Afgevaardigden van de BOIC,Vlaamse Wushu Federatie en zowel de Franstalige Federatie waren aanwezig om het event te ondersteunen en ervaringen uit te wisselen. Evenementen zoals dit laten zien dat Wushu enorm groeit in populariteit. Voor de lokale scholen was deze wedstrijd een perfecte start van het wedstrijdseizoen met 8 podiumplaatsen voor de Wechelse Tijger en 2 podiumplaatsen voor de Zwarte Tijger.

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto