De tuin van keramiste Lies Bulteel in Noorderwijk Hoogton lonkt. Op 30 en 31 juli organiseert zij daar de zevende editie van haar kijk&koop moment. En dit keer gaat ze een trapje hoger.

Iets met kunstige ladders en bezielende keramiek in een sfeervol openluchtdecor. Iets met connectie en imperfectie. In die setting nodigt Lies Bulteel liefhebbers uit om haar creaties te bewonderen met mogelijkheid tot aankoop. En ze is niet aan haar proefstuk toe. De voorbije jaren waren haar informele exposities telkens een groot succes – vorige zomer ontving ze bijna 600 gasten.

Kijk&koop moment 2022

Lies: "Als keramiste leef ik hier elk jaar enorm naartoe. De intentie is een trapje hoger. Nog meer gezelligheid, schoonheid en gelukskes voor iedereen in openlucht. Objecten in wabi-sabi stijl, volkomenheid hoeft niet. Een intuïtief spel van vormen, kleuren en afwerkingen wel."

Wat je mag verwachten? Haar Zjattekes zullen er zeker staan. Gekrast, vervormd, gedeukt, gestempeld. Handgeschilderd met kleurpaletjes die elke kant opfleuren.

Ook valt er volop te genieten van vazen, borden en kommen uit haar IJsbloem, Papyrus Green en Zandstorm collectie. Wat dat juist is, moet je zelf ontdekken. In ieder geval: one of a kind.

Een leven vol schakering, dat wordt hier gevierd. Een gevoel dat je zo mee naar huis neemt. Op het gezellige terras kan je bovendien een drankje nuttigen. Maar eerst is Lies nog volop in beweging om tegen dan de mooiste creaties klaar te stomen.

Bezoeken kan op 30 en 31 juli tussen 11-20u. Of een workshop keramiek volgen bij Lies kan altijd na afspraak.' www.liesbulteel.be   |   www.beaudesign.be

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.