U bent hier

Kerkplein Rauw afgesloten voor werken 'Rauw in ’t Nieuw'

Mol | Neteland
04.10.2017 - 14.27u
Door: Mark Jaspers

Maandag 16 oktober starten de werken voor 'Rauw in 't Nieuw'. Het project start met de volledige heraanleg van het kerkplein. Tijdens deze fase is het kerkplein in Rauw volledig afgesloten vanuit de zijstraten Pastorijstraat, Kerkplein en Middenstraat

De voorbereidende werken starten al op maandag 9 oktober met onder andere het plaatsen van de werfkeet.

De start van de werken op het kerkplein betekent meteen ook dat de parkeerplaatsen niet gebruikt kunnen worden. De bewoners worden tijdens een buurtvergadering op de hoogte gebracht van het verloop van de werken en de bereikbaarheid van hun woning.

Rauw in 't Nieuw

De plannen voor Rauw in 't Nieuw werden afgelopen jaren ontwikkeld in samenspraak met de buurtbewoners en het oudercomité van basisschool De Zandloper. De heraanleg van het kerkplein staat als eerste op de planning.

Na de heraanleg van het kerkplein dit najaar volgt begin volgend jaar het creëren van een veilige schoolomgeving. Daarvoor bevatten de plannen de heraanleg van de Gemeenteheistraat tot een verkeersvrije straat en ten slotte de aanleg van een veilige oversteek voor de Kiezelweg ter hoogte van de Gemeenteheistraat.

Dit betekent dat na de heraanleg alleen fietsers en voetgangers nog door de Gemeenteheistraat mogen. Ouders kunnen hun kinderen afzetten op het kerkplein, waarna ze via een wandelpad eenvoudig de school bereiken.

De heraanleg van de Gemeenteheistraat is begin 2018 voorzien. Nadien komt de aanleg van een veilige oversteek op de Kiezelweg aan bod. De timing geldt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

Glasbakken

De glasbakken op het kerkplein worden tijdens deze fase van de werken verplaatst naar de Gemeenteheistraat, ter hoogte van het Speelbos.

imageMeer nieuws

Sanimemorix : Preventie en Dementie

Kempen regio | Vlaanderen 21.09.2018 - 09.38u

“1 op de 7 handelaars voorbije 2 jaar fysiek aangevallen”

Kempen regio | Vlaanderen 21.09.2018 - 08.28u

Weet jij niet welke sport fun is? Dan is Sport Na School(SNS) dé oplossing

Weet jij niet welke sport fun is? Dan is Sport Na School(SNS) dé oplossing
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.09.2018 - 20.08u

Opheffing van verbod op zachte recreatie en captatieverbod op kanalen provincie Antwerpen

Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.09.2018 - 20.05u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto