Het familiebedrijf Kerkstoel 2000+ uit Grobbendonk is al decennialang een toonaangevend producent van betonnen prefab-elementen.  De laatste jaren investeert het bedrijf meer en meer in duurzame bouwoplossingen en productiemethoden, zoals de Activ-vloer (een geprefabriceerde betonnen vloer met geïncorporeerde leidingen voor betonkernactivering, een systeem waarbij men met weinig energie toch een aangenaam leef- of werkklimaat kan creëren) en de Comfort-wand (een volledig op maat geproduceerde betonnen wand met geïntegreerde isolatie).

Vincent Kerkstoel directie : 'Voor die Comfort- wand investeerde Kerkstoel 2000+ recentelijk in een 6-armige knikarmrobot die door middel van een waterstraal onder hoge druk met de grootste precisie isolatie kan uitsnijden, de ISO-MATIC genaamd (zie foto).

De voordelen hiervan zijn een perfecte maatvoering, nauwelijks restafval en een gezondere en veiligere werkomgeving voor de medewerkers.

Het type en de dikte van de isolatielaag wordt gekozen in functie van de gevraagde R-waarde (en U-waarde). De correcte berekening van de R-waarde van de wand wordt door Kerkstoel als extra service aan de klant geboden.

Naast de uitstekende thermische eigenschappen van de Comfort-wand, hebben laboresultaten aangetoond dat het akoestisch gedrag en de brandwerendheidskarakteristieken eveneens van een uitermate hoog niveau zijn.

De investering in een verdere automatisering en optimalisatie van het productieproces bewijst het vertrouwen in het product. Dit product stelt ons immers in staat om duurzaam, energievriendelijk en kwaliteitsvol te bouwen.

Kerkstoel 2000+ is tevens houder van de ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001- certificaten die staan voor een proactief beleid inzake kwaliteit, arbeidsveiligheid en milieuvriendelijkheid', besluit Vincent Kerkstoel. 

Voor meer info op www.kerkstoel.be