U bent hier

Kerkstoel investeert €10 miljoen in nieuwe productiehal

Grobbendonk
09.01.2019 - 18.37u
Door: Herman Gezelle

Kerkstoel 2000+ uit Grobbendonk, producent van betonnen prefabelementen en stortklaar beton, hoopt in maart een nieuwe productiehal in proefgebruik te nemen.

Kostprijs: 10 miljoen euro. Het bedrijf zoekt hiervoor nu 16 en later nog eens 16 nieuwe medewerkers.

Kerkstoel op de Industrieweg fabriceert nu al betonnen prefabwanden maar wil zich verder specialiseren in dit segment. "In de nieuwe productiehal zullen we volledig geautomatiseerd werken", legt directeur Vincent Kerkstoel uit.

"De investering bedraagt bijna 10 miljoen euro, in ruil krijgen we een hal van 5.000 vierkante meter, in dezelfde straat als onze huidige vestiging."

32 extra jobs

In maart hoopt het bedrijf de nieuwe productiehal uit te kunnen testen "In eerste instantie hebben we hiervoor 16 nieuwe vacatures, van operator over bekister tot ijzervlechter. Op termijn evolueren we naar een 2-ploegensysteem met 32 mensen. Momenteel telt onze groep al 130 medewerkers."

Om de openstaande vacatures ingevuld te krijgen, zet Kerkstoel de grote middelen in. "Aan de buitenzijde van de nieuwe hal hangt een banner van 12 op 24 meter die mensen oproept om bij ons te solliciteren. En we hebben een speciale website gelanceerd, www.werkenbijkerkstoel.be."

Familiebedrijf Kerkstoel 2000+ heeft zich gespecialiseerd in de productie van betonnen prefabvloerplaten en dubbele wanden. Die worden in verschillende types van gebouwen gebruikt, van eenvoudige woningen tot complexe ziekenhuizen. "Onze klant is de aannemer zelf, in binnen- en buitenland", aldus Vincent Kerkstoel. "Zij gebruiken onze producten vooral omwille van de kwaliteit en de efficiëntie. Onze prefabelementen zijn de ideale oplossing voor de knelpuntberoepen in de bouw." (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto