Van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 maart palmen tal van foorreizigers het Rondplein, de Corbiestraat en de Lakenmakersstraat in voor de Grote Jaarmarkt. Maandag is traditioneel 'familiedag': wie die dag naar de kermis komt, krijgt bij de meeste attracties een korting of een extraatje. Dinsdag is het gezellig flaneren op een extra grote Jaarmarkt.

Met meer dan 90 kermisattracties is de Grote Jaarmarkt in onze gemeente hét kermisgebeuren van het jaar waar groot en klein telkens weer naar uitkijkt. Botsen in de botsauto's, gillen in de snelle rups, griezelen in het spookhuis, eendjes vissen, ... Maar ook de heerlijk geurende smoutebollen, frietjes of zoete suikerspinnen lokken jaarlijks heel wat volk naar deze kermis.

> Kermis voor personen met een handicap, maandag 16 maart
Op maandag 16 maart bezoeken 200 personen met een handicap, hun begeleiders of ouders tussen 14.30 en 16.30 uur de Grote Jaarmarkt. Dankzij de vrijwillige inzet van 45 foorkramers mogen de deelnemers gratis genieten van enkele kermisattracties. Je herkent de deelnemende foorkramen aan een groot rood hart dat ophangt in hun kermiskraam. De namiddag is een initiatief van de Adviesraad voor Personen met een Handicap, de foorkramers en het gemeentebestuur.

> Familiedag, maandag 16 maart
Kom je op maandag 16 maart na 16 uur naar de Grote Jaarmarkt, dan krijg je bij de meeste attracties een korting of een extraatje. Het Foorcomité organiseert dan een familiedag. Je herkent de deelnemende foorkramen aan de affiche van de tekenwedstrijd die ophangt in hun kermiskraam.

> Jaarmarkt, dinsdag 17 maart
Op dinsdag 17 maart slingert een extra grote Jaarmarkt door de centrumstraten. Je vindt de marktkramen tussen 8 en 12 uur in de Statiestraat, Laar, Graaf de Broquevillestraat, Markt, Edmond Van Hoofstraat, Voogdijstraat en Kloosterstraat. Voor deze gelegenheid nemen marktkramers van allerlei pluimage een plaats in op de markt.

Doortocht Centrum verhinderd, dinsdag 17 maart
De Jaarmarkt verhindert op dinsdag 17 maart tussen 6 en 15 uur tijdelijk de doortocht door het centrum. Parkeer je auto daarom op één van de randparkings.

Verplaatsen dierenmarkt, zondag 15 maart
Op zondag 15 maart verhuist de dierenmarkt naar de Corbiestraat (hoek Lakenmakersstraat tot Statieplein), de Adolf Reydamslaan (hoek Corbiestraat tot Sint-Pieterstraat) en de Boomgaardstraat.