U bent hier

Kermisvertier tijdens Grote Jaarmarkt op Rondplein

Mol
20.03.2017 - 13.57u
Door: Lex Verellen

Van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 maart nemen tal van foorreizigers hun plaats in op het Rondplein, de Corbiestraat en de Lakenmakersstraat voor de Grote Jaarmarkt.

Maandagavond is traditioneel 'familiedag': wie die dag naar de kermis komt, krijgt bij de meeste attracties een korting of een extraatje. Dinsdagvoormiddag is het gezellig flaneren op een extra grote Jaarmarkt.

Met meer dan 85 kermisattracties is de Grote Jaarmarkt in onze gemeente hét kermisgebeuren van het jaar waar klein en groot telkens weer naar uitkijkt. Gillen in de razendsnelle attracties, botsen in de botauto's, griezelen in het spookhuis, eendjes vissen in de viskraam,... Maar ook de heerlijk geurende smoutebollen, frietjes of zoete suikerspinnen lokken jaarlijks heel wat volk naar deze kermis.

Kermis en Handicap

Op maandag 27 maart trekt Kermis en Handicap naar de Grote Jaarmarkt. De groep bestaat uit personen met een handicap, hun begeleiders en ouders. Dankzij de vrijwillige inzet van heel wat foorkramers mogen de deelnemers op hun eigen ritme de kermisattracties uitproberen. De namiddag is een initiatief van de adviesraad voor personen met een handicap, de foorkramers en het gemeentebestuur.

Familiedag, maandag 27 maart

Kom je op maandag 27 maart naar de Grote Jaarmarkt, dan krijg je bij de meeste attracties een korting of een extraatje. Het foorcomité organiseert dan een familiedag. Je herkent de deelnemende foorkramen aan de affiche van de tekenwedstrijd die ophangt in hun kermiskraam.

Jaarmarkt, dinsdag 28 maart

Op dinsdag 28 maart slingert een extra grote Jaarmarkt door de centrumstraten. Je vindt de marktkramen tussen 8 en 12 uur in de Statiestraat, Kloosterstraat, Voogdijstraat, Laar, Baron van Eetveldeplein, Graaf de Broquevillestraat en Edmond Van Hoofstraat. Voor deze gelegenheid nemen ook marktkramers deel die je normaal niet op onze wekelijks dinsdagmarkt vindt.

Verplaatsen dierenmarkt, zondag 26 maart

Op zondag 26 maart verhuist de dierenmarkt naar de Corbiestraat (tussen Rondplein en Statieplein), de Adolf Reydamslaan (tussen Corbiestraat en Sint-Pieterstraat), en de Boomgaardstraat.

Doortocht Centrum verhinderd, dinsdag 28 maart

De Jaarmarkt verhindert op dinsdag 28 maart tussen 6 en 15 uur tijdelijk de doortocht door het Centrum. Parkeer je auto daarom op één van de randparkings.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto