U bent hier

Kerst in Herentals

Herentals
16.11.2017 - 13.59u
Door: Herman Gezelle

Kerstshoppen in Herentals : tijdens de eindejaarsperiode straalt het historische stadscentrum gezelligheid uit. Samen met de café- en restaurantuitbaters verwelkomen de handelaars u in de mooie winkelstraten, waar u een groot aanbod vindt aan originele kerstcadeaus, kerstversiering en feestkleding.

Winkels open op zondag 10, 17 en 24 december

Op zondag 10 en 17 december zijn de winkels open van 13 tot 17.30 uur en ook op zondag 24 december kunnen de lastminuteshoppers nog van 10 tot 16 uur in het stadscentrum terecht. De Zandstraat en de Bovenrij zijn verkeersvrij, dus u kunt rustig langs de winkels kuieren. Op zaterdag 16 en zondag 17 december rijdt de kerstman van 14 tot 17 uur in een koets door de winkelstraten en deelt hij wafeltjes uit.

Win een auto met de eindejaarsactie van de Herentalse handelaars

De Herentalse middenstandsvereniging vzw Thals en de stad organiseren opnieuw een grote eindejaarswedstrijd. De hoofdprijs is een KIA Picanto, geschonken door Garage Peeters. Om deel te nemen aan de wedstrijd moet u tussen 1 en 31 december stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Als u vijf stempels van vijf verschillende winkels hebt, kunt u uw wedstrijdformulier indienen. Vanaf 20 november staat de wagen tentoongesteld op de Grote Markt.

Helemaal Herentals Kadocheques, het ideale geschenk

Weet u niet wat te kopen voor uw familie, geliefden of vrienden? Dan biedt de Helemaal Herentals Kadocheque u een perfecte oplossing. U kunt de cheques gebruiken in meer dan 120 winkels in en rond het centrum van Herentals. De cheques zijn te koop bij het stadsloket (Augustijnenlaan 30) en bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). De dienst toerisme is extra open op zondag 10 en 17 december van 13 tot 17 uur.

Nieuwe kerstverlichting

De stad kocht dit jaar nieuwe kerstverlichting aan voor de winkelstraten in het centrum (Bovenrij, Zandstraat, Nederrij, Hofkwartier en Fraikinstraat). En ook in Noorderwijk en Morkhoven hangt er feestelijke verlichting in de bomen en aan de ramen van het Dorpshuis.

Kerstmarkt op Grote Markt

Kijkt u ook al uit naar de kerstmarkt? Op zondag 10 december is het weer zover. Iedereen is vanaf 14 uur welkom op de Grote Markt. Op de noordkant vindt u kraampjes met leuke, warme en originele geschenken. De Kerstman komt op bezoek, en wie wil, kan met hem een ritje maken in zijn koets. Voor de kinderen is er nog meer leuke animatie, waaronder een grimestand, een goochelaar, een paardenmolen en ook echte paardjes. In de kerststal brengen de acteurs van Theaterspektakel de kerstfiguren tot leven.

Op de zuidkant van de Markt baten Herentalse verenigingen kraampjes uit met glühwein, jenever, warme chocolademelk en allerlei winterse lekkernijen. Een dj zorgt met aangepaste muziek voor de nodige ambiance.

Om 15 uur dompelt een uniek concert de Grote Markt en de winkelstraten onder in een ontspannen sfeer. Vanuit de beiaardtoren zingt jazz-zangeres Kim Versteynen enkele kerstklassiekers. Jan Verheyen begeleidt haar op de beiaard.

Om alles vlot te laten verlopen, vaardigt het college van burgemeester en schepenen een tijdelijk verkeersreglement uit. Van vrijdag 8 december om 8 uur tot maandag 11 december om 12 uur geldt er een parkeerverbod op de eerste parkeerstrook op de Grote Markt (aan de Kerkstraat). Van zondag 10 december om 8 uur tot maandag 11 december om 12 uur is heel de Grote Markt parkeer- en verkeersvrij.

Kerstmis in Noorderwijk

Op vrijdag 15 december is iedereen welkom op de kerstmarkt in Noorderwijk. De markt vindt plaats op het Dorpsplein en start om 18 uur. U kunt er genieten van een hapje en een drankje met een grote portie sfeer en gezelligheid. Tot en met 7 januari staat er aan het Dorpshuis een kerststal en een kerstkeet, waar u gezellig iets kunt drinken. De kerstkeet wordt uitgebaat door verschillende Noorderwijkse verenigingen en wijken. Voor meer informatie kunt u terecht op www.gemeenschapsraadnoorderwijk.be.

Kerstwandeling op Kempense Heuvelrug

Op donderdag 28 december nemen de gidsen en medewerkers van de vzw Toerisme Herentals u mee op een geanimeerde boswandeling. We vertrekken aan het lokaal van de Herentalse Petanqueclub (Wijngaard 11). Onderweg wordt u verrast door vertellers en muzikanten en geniet u aan een gezellig kampvuur van een winterse soep.

Om het half uur vertrekt er een groep wandelaars. De eerste groep vertrekt om 17 uur, de laatste om 19 uur. Deelnemen kost 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Inschrijven kan vanaf vrijdag 1 december bij de dienst toerisme (Grote Markt 35, tel. 014-21 90 88, toerisme@herentals.be).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto