De kerstkeet van de Gemeenschapsraad op het Noorderwijkse Dorpsplein blijft een succesvol initiatief. Deze gezellige kroeg, opgetrokken uit recuperatiemateriaal, wordt 3 weken lang afwisselend uitgebaat door Noorderwijkse verenigingen en voor het goede doel.

Tot zondag 7 januari kan je er nog terecht voor winterse drankjes en hapjes. De Kerstkeet is een initiatief van de Gemeenschapsraad, de overkoepelende Noorderwijkse adviesraad voor 70 aangesloten verenigingen.

"Het is nu al het 3e jaar dat we de Kerstkeet 3 weken lang opendoen", lacht voorzitter Koen Peeters. "Zo krijgen meer verenigingen de kans om een centje te verdienen. Er is immers veel vraag.

We willen zoveel mogelijk verenigingen aan bod laten komen. Ook de wijken zijn geïnteresseerd. Als de wijk SKW bijvoorbeeld open doet, dit jaar op 2e kerstdag,dan is het hier full house. De Kerstkeet wordt elk jaar ook opengedaan ten voordele van de Derdewereldactie van de Noorderwijkse pater Evarist Verlinden. Dan komt ook de familie van de pater een winters glaasje drinken."

Naast de verenigingen steunen, wil de Gemeenschapsraad ook de mensen van Noorderwijk een keer per jaar samenbrengen. "En daar slagen we in want de keet loopt elke dag goed vol",  benadrukt voorzitter Koen. "Met dank ook aan bloemenboetiek De Duinroos, die met mooie kerstdecoratie sponsort." (Koen P)