Sinds vorige week bouwen enkele vrijwilligers van Toerisme Westerlo vzw en personeel van de gemeentelijke technische dienst een kerststal in de tuin van Toerisme Westerlo. De stal, in de vorm van een Kempense schuur, wordt balk per balk, plank per plank opgebouwd. Het dak krijgt een bedekking van stro dat op traditionele wijze met de hand werd geoogst.

Elk jaar ziet het decor rondom de stal er een beetje anders uit. De grootste vernieuwing dit jaar zijn echter de kerstbeelden die door Toerisme Westerlo vzw werden aangekocht. Er werd gekozen voor een driedelige set kleurrijke levensechte beelden in polyresin.

Op zaterdag 8 december om 16 uur kan iedereen de opening van de kerststal en de inzegening van de kerstbeelden door Johan De Pauw, parochievicaris in Westerlo, bijwonen. Fanfare Hoop en Vlijt zorgt voor live kerstmuziek en Toerisme Westerlo vzw zorgt voor winterse drankjes. Iedereen is van harte welkom.

Op zondag 16 december kan je tussen 13.30 en 19 uur op de Grote Markt in Westerlo rond kuieren op de gezellige kerstmarkt. Ongeveer 60 kraampjes staan er opgesteld. Handelaars en verenigingen verkopen mooie en originele kerstcadeautjes. Er is ook een groot aanbod van lekkere hapjes en drankjes.

De Sint-Lambertuskerk schittert in een bijzondere kerstsfeer met honderden lichtjes. De winkels in het centrum van Westerlo zijn ook open voor je kerstaankopen.

Het kantoor van Toerisme Westerlo is gesloten van 24 december tot 1 januari.