Ook KLJ Noorderwijk moet, om welbekende reden, al haar jaarlijkse kerstactiviteiten annuleren. 'Met pijn in het hart weliswaar, want mensen samenbrengen, zeker rond de kerstperiode, is iets wat ze altijd heel graag doen.

"Doorheen het jaar maken we verschillende noodzakelijke kosten om onze werking goed te kunnen laten draaien. Doordat verschillende belangrijke inkomstenbronnen wegvallen, voelen we ons genoodzaakt om, net zoals verschillende andere verenigingen, alternatieven te zoeken", zegt Emma Caerels, leidster en kassier van KLJ Noorderwijk.

"In augustus hadden we al een steunpakkettenverkoop georganiseerd ter vervanging van onze Openluchtfuif. Dit was een enorm succes, en daarom willen we graag deze formule behouden", zegt Lies Vervoort, oud-leiding en helpende hand. "Maar we hebben dit nu in een kerstjasje gestoken", vult Sofie Vervoort haar aan.

Er zijn verschillende soorten pakketten in het assortiment van de KLJ. Zo bieden ze lekkere wijnen en prosecco aan, geselecteerd door Vinhmm. Deze kunnen ook in geschenkverpakking aangekocht worden.

Daarnaast verkopen ze ook nog chocolade spekken en snoepzakjes, in samenwerking met Tsnoepkraam, en home-made 'chocolademelk op een stokje'.

Via het formulier op hun website, https://kljnoorderwijk.wixsite.com/kljnoorderwijk/klj-kerstverkoop, is het mogelijk om een bestelling te plaatsen.

De pakketten kunnen afgehaald worden op zaterdag 12 of 19 december aan het KLJ-lokaal.

De KLJ van Noorderwijk bedankt iedereen die hen een hart onder de riem wil steken.'