Een pandemie houdt twee jonge onderneemsters uit Kessel niet tegen om een eigen webshop te starten: sinds 8 maart, niet toevallig de Internationale Dag van de Vrouw, kunnen dames op ollawebshop.com een collectie vrolijke, stijlvolle en betaalbare kleding shoppen.

Noem het gerust een familiebedrijfje, want initiatiefneemsters Annelin (25) en
Jannike (23) Marien zijn zussen. "Enkel wat wij zélf zouden dragen, verkopen we", klinkt het.

Online shoppen is ín, en dat hebben ook zussen Annelin en Jannike begrepen. De twee jonge vrouwen komen uit Kessel, hoewel Annelin het dorp onlangs inruilde voor een appartementje in Antwerpen.

Op 8 maart lanceerden ze hun eigen webshop, maar het idee om kleding te
verkopen, kwam tijdens de eerste lockdown.

Zot van mode

"In de lente van 2020 was ik bijna afgestudeerd als master in Bedrijfscommu-nicatie, maar ik had eerlijk gezegd nog geen idee wat ik als job wilde doen", vertelt Jannike. "Mijn zus en ik kwamen altijd al goed overeen: we bellen of sturen dagelijks sinds Annelin niet meer thuis woont, dus belde ik haar op voor advies."

"Ik vroeg Jannike wat ze écht graag zou doen, haar diploma's even buiten beschouwing gelaten", gaat Annelin verder. "Als kind al zei ze dat ze wel een kledingzaak wilde runnen, dus vroeg ik waarom ze daar niet mee begon.

Annelin (links) en Jannike (rechts), hebben hun eigen webshop uit de grond gestampt. 

Zo'n investering vond ze iets te riskant, en al zeker niet alleen. Toen begon het me te dagen: ik ben zelf ook altijd geïnteresseerd geweest in mode, waarom niet samen een webshop opstarten?

Een webshop is voor ons laagdrempeliger om mee te beginnen dan een échte
winkel, ik kon het er gerust nog bijnemen naast mijn job als freelance journaliste én we zijn allebei zot van mode."

En zo geschiedde: na maanden kleding uitzoeken, een website opbouwen en nadenken over 'branding', is Olla op de Internationale Dag van de Vrouw gelanceerd. "Olla is een perfecte weerspiegeling van onze eigen stijl: vrolijke maar stijlvolle en kwalitatieve maar betaalbare kleding.

Enkel wat wij zélf zouden dragen, verkopen we. We beginnen met een iets kleinere collectie van en tiental stuks, maar we zullen regelmatig nieuwe stuks 'droppen'. Naast kleding verkopen we ook mooie handtassen van het Deense merk HVISK en enkele juweeltjes.

Wij zijn zelf nog prille twintigers, maar we hopen dat zowel onze leeftijdsgenoten als prille dertigers, prille veertigers, en al wie zich nog pril voelt, even enthousiast zijn over Olla als wij.

Dit is onze eerste echte onderneming: de spanning en ons enthousiasme brachten al slapeloze nachten met zich mee, maar wie niet waagt, niet wint!"

Extra zus

Waarom de naam Olla? "We gingen in de eerste plaats op zoek naar een Scandinavische meisjesnaam. Wij zijn namelijk geboren in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Onze ouders gaven ons dan ook Scandinavische voornamen, de naam van onze webshop moest bij onze eigen namen passen. Olla, dus, zoals een extra zus erbij. Naast onze kleine zus Ilana, natuurlijk!" (lacht)

Voorlopig starten de zussen dus met een online-only winkel. Je bestelt je kleding via de website, en enkele dagen later wordt je bestelling aan huis geleverd.

Of ze op termijn een echte winkel willen starten? "Dat weten we nog niet, aten we eerst het succes van Olla afwachten", lachen ze. "Wat we wél van plan zijn van zodra de maatregelen het toelaten, zijn 'private shopping nights' of pasavondjes met een glaasje cava en een hapje om bijvoorbeeld een nieuwe collectie te lanceren!"

Jannike (links) en Annelin (rechts) met de kleren die onder andere te koop zijn op webshop Olla

Meer info op ollawebshop.com