De winsttrein van Manchester City lijkt opnieuw vertrokken. Newcastle spartelde nog even tegen na de pauze, maar was niet opgewassen tegen de hattrick van Agüero.

3  minuten lang gaf Newcastle de indruk dat het Manchester City een moeilijke avond kon bezorgen. Ederson moest meteen aan het werk op een kopbal van Clark, maar dat zou de enige doelpoging van de bezoekers zijn voor de pauze.

Manchester City nam het roer resoluut over (meer dan 80 procent balbezit), maar Newcastle uit verband spelen was moeilijker. 7 hoekschoppen leverden niets op en het doelpunt van Sterling werd afgekeurd voor buitenspel.

Kevin De Bruyne nam dan maar zijn verantwoordelijkheid: zijn voorzet werd door Agüero in doel gestreeld voor de 1-0-ruststand. De 10e assist al van de Rode Duivel, niemand doet beter in de Premier League.

City overleeft stuiptrekking van Newcastle

Ook na de pauze bleef het een pot eenrichtingsvoetbal, maar wel op een lager tempo. City had met een krappe voorsprong op zak niet meteen de neiging om door te duwen.

Maar een wandeling van Sterling door het strafschopgebied volstond. Manquillo ging aan de schouder hangen en de bal belandde op de stip. Een klus die Agüero met plezier klaarde.

Wedstrijd gespeeld, zou je denken, maar er volgde nog een stuiptrekking van Newcastle. Murphy ontsnapte en wipte de bal beheerst over Ederson. Uit het niets was City zijn ademruimte kwijt.

Het leverde nog een geanimeerd slot op, waarin City toch nog even het gaspedaal induwde. Sterling en De Bruyne maakten aanspraak op een doelpunt, maar het was Agüero die nog een derde keer raak mikte (dankzij een mooie dribbel van Sané).

Manchester City knoopt weer aan met de zege: hoe lang zal de reeks nu zijn? (VRTNWS)