Manchester City heeft niets laten liggen tegen hekkensluiter West Bromwich. City drukte West Brom 90 minuten weg. Kevin De Bruyne was de uitblinker: hij gaf aan en werkte af. Door de nederlagen van zijn "titelconcurrenten" doet City weer een gouden zaak.

Manchester City kampeerde 90 minuten op de helft van de rode lantaarn. Het had goed 20 minuten nodig om de dubbele afweergordel een eerste keer te grazen te nemen.

Kevin De Bruyne was weer de blikopener met dienst: met een prachtige dieptepass zette hij Fernandinho op weg naar de 1-0.

De Bruyne was verantwoordelijk voor al het gevaar in de eerste helft. Hij vuurde vier kogels af op doelman Foster, maar de Engelse doelman gaf geen krimp en gaf zijn ploeg op die manier nog een klein beetje hoop.

Het was ijdele hoop, want de tweede helft leverde ook eenrichtingsverkeer op. Sterling, Silva en Agüero kregen de 2-0 niet op het bord: met 10 doelpogingen tegen 0 na ruim een uur was het duidelijk wie het laken naar zich toe zou trekken.

Na 68 minuten volgde het bevrijdende doelpunt: De Bruyne zette mee een counter op gang en legde de 2-0 binnen na samenspel met Sterling.

De Rode Duivel kreeg niet veel later een applauswissel. Hij zag vanaf de bank, broederlijk naast Vincent Kompany, hoe Agüero met een lekkere stiftbal de 3-0-eindstand vastlegde. (VRTNWS)