U bent hier

Kevin Pauwels meester in Essen na val Sven Nys :

Vlaanderen
21.12.2013 - 16.41u
Door: Herman Gezelle
Kevin Pauwels heeft de vierde wedstrijd van de Bpost bank-trofee gewonnen. In grensgemeente Essen profiteerde hij optimaal van een tuimeling van Sven Nys in de vierde ronde. Pauwels nam het commando over van de wereldkampioen en reed het restant van de wedstrijd oppermachtig alleen op kop. Nys breidt zijn voorsprong in de tussenstand van de Bpost bank-trofee op Niels Albert wel uit.

Op de smalle paadjes van het parcours in Essen nam Nys na enkele schermutselingen met onder meer Pauwels en Van Amerongen de touwtjes resoluut in handen.

In de tweede ronde knalde hij met enkele krachtige lenderukken zijn concurrenten uit het wiel en knutselde snel een mooie voorsprong in elkaar. Albert was op dat moment in geen velden of wegen te bespeuren. Hij had zijn start gemist.

Nys voelde rondenlang zijn benen niet tot hij zich misrekende op twee hoge balkjes. Hij raakte uit balans, week uit naar rechts en knalde op een nadarhek. Zijn ketting deed moeilijk toen hij opstond en zijn rechterhand wilde ook al niet mee.

In een klap zag Nys zijn riante positie in rook opgaan. De een zijn dood is de ander zijn brood, dacht Pauwels en hij nam vol overtuiging het commando over. Zo oppermachtig Nys was voor zijn val, zo sterk reed Pauwels de tweede helft van de wedstrijd.

Niemand zag Pauwels nog terug, dat gevecht was al snel geleverd. In de achtergrond ontvouwde zich wel nog een boeiend gevecht om de tweede plaats.

Daarin stond Nys op uit de doden. Hij doorstond de pijn aan zijn pols en reed de rest één voor één uit het wiel. Zo eindigde hij nog zeer verdienstelijk tweede, voor de al even mooi teruggekeerde Albert.

In het klassement vergroot Nys zijn voorsprong op Albert met 16 seconden, aangezien hij na anderhalve ronde vijf seconden sprokkelde in de tussensprint en ook nog eens tien aan de streep, tegenover vijf voor Albert aan de finish. (bb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto