U bent hier

Kevin Wolfs PVDA : 'Herentals heeft nu ook lokale afdeling, we gaan ervoor'

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
14.03.2019 - 22.59u
Door: Herman Gezelle

Vanavond werd in een goed gevulde tuinzaal van 't Hof de lokale PVDA-afdeling Herentals boven de doopvont gehouden.  Nationaal voorzitter Peter Mertens kwam z'n militanten een hart onder de riem steken.

'PVDA-leden uit Herentals, Vorselaar, Grobbendonk en Herenthout zijn gestart met een lokale partijafdeling', zegt Herentalsenaar Kevin Wolfs, nieuwbakken lokale voorzitter. 'In Turnhout en in Geel haalden we de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen onze eerste zetels binnen.

En ook in Mol hebben we ondertussen een stevige ploeg, die vorige week nog 100 geïnteresseerden samenbracht voor een avond over ons verkiezingsprogramma. Herentals was voor onze partij tot nu toe een beetje een blinde vlek in de Kempen. Daar komt nu verandering in.

We willen graag Peter verkozen hebben in het federaal parlement om een andere stem te laten horen. Een stem tegen besparingen, tegen armoede, een stem vd gewone werkmens.

Om dit te behalen hebben we met leden uit Herentals en omstreken een afdeling opgericht.

Op onze eerste activiteit brachten we gisteren 70 man samen, wat niet slecht is voor een politieke info-avond. We hebben 2 lokale kandidaten voor de federale lijst, mezelf, ik geef al 15 jaar les in het secundair onderwijs in Antwerpen, ik woon sinds 12 jaar in Herentals, papa van 3 kindjes, en dan hebben we Anna Vleeshouwers, uit Lichtaart heeft tot vorig jaar lesgegeven in Herentals.

Eerste uitdaging van de nieuwe afdeling is een goede uitslag halen bij de komende parlementsverkiezingen van 26 mei. 'We willen mee helpen om Peter Mertens verkozen te krijgen in het parlement', besluit Wolfs. (pl)

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto