U bent hier

K.F. St.-Jansvrienden neemt afscheid van ere-voorzitter Gaby Mols (74) : 'De eeuwige optimiste'

Heist op den Berg | Kempen regio
07.09.2019 - 22.49u
Door: Herman Gezelle

De Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden uit Wiekevorst is in diepe rouw na het overlijden van ere-voorzitter Gaby Mols (74).

'Als telg van de gekende muzikale familie Mols was Gaby van jongsaf betrokken bj het fanfareleven', zegt voorzitter Luc Van de Sande. 'Decennia lang was ze één van de steunpilaren van onze fanfare.

In 2015 won zij samen met haar broer Don de cultuurprijs 'Grote verdienste' van de gemeente Heist-op-den-Berg als verpersoonlijking van dé vrijwilligers die er voor zorgen dat verenigingen blijven bestaan.

Hierna de toenmalige motivatie die een mooie samenvatting is van het grote belang dat Gaby voor onze vereninging heeft betekend.

• Gaby was vanaf haar 14 jaar actief in de operettekring van de K.F. Sint Jansvrienden uit Wiekevorst. Van heinde en ver kwamen mensen naar de opvoeringen van deze operettekring. In 1976 kwam er aan deze operette-traditie abrupt een einde door het afbranden van ons lokaal. Na de heropbouw van de zaal bleek het onmogelijk om terug met operettes te beginnen.

Onder de impuls van Gaby werd er vanaf 1983 gestart met toneelopvoeringen. Enkele oud-gedienden van de operette werden aangevuld met enkele jonge krachten. Dankzij haar bezielende leiding kunnen we nu met trots zeggen dat we meer dan 1500 bezoekers mogen verwelkomen op onze jaarlijkse toneelvoorstellingen.

• Intussen nam Gaby vanaf 2000 het algemeen voorzitterschap van de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden over van haar broer Don. De fanfarestatuten werden aangepast en de fanfare werd een vzw.

• Een nieuwe tegenslag in 2005, wanneer plots het huurcontract van ons lokaal werd opgezegd, wist zij door haar enorme gedrevenheid en onvermoeibare energie om te zetten in een succesverhaal. Zij nam de toenmalige bestuursploeg en een heleboel sympathisanten op sleep om een eigen zaal te bouwen.

De eerste steenlegging was in februari 2006 door toenmalig burgemeester Verbist – Vandewijngaerden, gevolgd door de officiële opening in september 2007. Wij kunnen met trots zeggen dat wij dankzij Gaby een hypermoderne (feest)zaal met industriële keuken hebben.

• Van in de jaren '90 had Gaby ernstige gezondheidsproblemen. Maar deze weerhielden haar nooit om met meer dan gewone toewijding haar zware verantwoordelijkheden te dragen.

• Iedereen die Gaby kent, weet dat zij een zeer warm en toegewijd persoon was, die altijd klaar stond om te helpen waar mogelijk. Zij was de lijm die alle bouwstenen aan elkaar hield, wat leidde tot de bloeiende vereniging die de Koninklijke Fanfare Sint-Jansvrienden nu is.

Tot 2 maanden geleden bleef Gaby in de achtergrond actief in onze vereniging. Wij blijven Gaby herinneren als de eeuwige optimiste die de gouden gave had om mensen samen te brengen. We zullen er alles aan doen om haar levenswerk 'de fanfare' in stand te houden en verder uit te bouwen ... Gaby, we gaan je missen', besluit voorzitter Luc Van de Sande.

De uitvaart heeft plaats in de parochiekerk van St.-Jan-Bapist Wiekevorst op zaterdag 14 september om 10u.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto