Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KFC Beekhoek - SKS Herentals 2-3 : 'Straffe comeback bezorgt SKS tweede zege'

SKS

SKS Herentals heeft op het veld van KFC Beekhoek Sport een vroege 2-0-achterstand omgebogen in een 2-3-overwinning. Een opsteker voor de ploeg van coach Gerd Heylen, die met zijn tactische ingrepen mee de ommezwaai mogelijk maakte.

'Al na 2 minuten werd een vrije trap van Beekhoek in doel verlengd door Stijn Peeters (1-0). Amper een minuut later moest SKS-doelman Jens Maes al met een wereldsave uitpakken om erger te vermijden. Rond het halfuur verdubbelde de thuisploeg dan toch de score, met een staalharde vrije trap van Michiel Geeraerts in het dak van het doel. Na een deviatie tegen de lat en nog maar eens een goede interventie van doelman Maes mocht SKS uiteindelijk blij zijn met de 2-0-ruststand.

De bezoekers creëerden voor de pauze slechts enkele halve kansen.  SKS-coach Gerd Heylen greep in en veranderde de 4-4-2 in een 3-5-2, wat al snel rendeerde. Een verre trap van doelman Maes waaide letterlijk tot bij invaller Christof Van den Brande, die de 2-1 in doel werkte.

Terwijl de Herentalse driemansdefensie de aanvalsgolven van Beekhoek neutraliseerde, viel het meeste gevaar nu aan de overkant te noteren. Jonas Peeters kreeg twee mooie kopkansen, en na een mooie collectieve actie op links zoefde een hard schot van Van den Brande naast.

Pas in de 82e minuut kregen de bezoekers loon naar werken, toen de jonge Dries Mollen - ook al een invaller - beheerst de 2-2 netjes in de verste hoek plaatste. SKS voelde dat er nog meer in zat en duwde Beekhoek nog dieper in de put: 5 minuten later kopte Jonas Peeters dan toch een vrije trap binnen (2-3).

Na een matige eerste helft boekte SKS Herentals dus een onverhoopte en verdiende zege.'  Foto : SKS-feestgedruis in de kleedkamers op Beekhoek Sport /rr/NNieuws.