U bent hier

KFC De Kempen TL B – KSKS Herentals 2-3 : thuisploeg verdiende meer

Herentals
28.10.2018 - 19.55u
Door: Herman Gezelle

'De bezoeker startten furieus tegen de wel heel jonge ploeg van De Kempen', zegt  Philippe Verlooy SKS pr.  'De bal was nauwelijks aan het rollen en lag al achter Janssens in doel. Een voorzet van Van Grieken verdwijnt zomaar in de bovenhoek.

0-1 voor SKS en wat volgt is een volledige helft powerplay van De Kempen. SKS kan de bal nog maar moeilijk in de ploeg houden en kan maar af en toe tegenprikken. Het verliest dan ook nog 2 pionnen vroeg in de eerste helft door blessure.

Van den Brande de enkel en Heremans de kuit moeten noodgedwongen het veld verlaten. Ze worden vervangen door Van Gestel en de wederoptredende Van den Eynden.

Hoewel De Kempen SKS tegen eigen doel plakt, leidt dit niet tot grote doelkansen. Toch is het De Kempen dat de bordjes nog voor rust gelijk kan hangen al dan niet uit buitenspel. SKS mag blij zijn met deze gelijke stand aan de rust, 1-1.

Van Brantegem stuurt bij aan de rust en SKS begint veel sterker aan de 2e helft. De Kempen heeft niet meteen een antwoord hierop. Dit leidt tot 2 goals van SKS. Eerst is het Van Gestel die prachtig Verlooy diep stuurt die in één tijd beheerst afwerkt.

Iets later legt Mertens aan vanop vrije trap. Staalhard gaat het leder onderkant lat binnen.  De Kempen toont zich weerbaar en neemt de wedstrijd terug in handen. Met nog een kwartier op de klok is de aansluitingstreffer een feit. De bal wordt mooi over Maes in doel getrapt. Verder houdt SKS de rangen goed gesloten.

De 3 punten gaan dus mee naar Herentals een zege op karakter. De Kempen blijven teleurgesteld achter. Gezien de wedstrijd hadden zij wel meer verdiend. Eindstand 2-3.

Volgende week wacht voor SKS de clash tegen de buren van Oevel. Het belooft een spannende wedstrijd tussen de 3e en 4e uit de stand. Philippe Verlooy/ Steven Hast / Nnieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto