VC Herentals mocht na een thriller van formaat de 3 punten mee naar huis nemen, maar niet zonder slag of stoot.  KFC De Kempen kwam op het halfuur op voorsprong langs Lauryssen (1-0, 35').  Beide teams vochten voor iedere bal, met kansen aan beide zijden.  Ruststand 1-0.

Na de koffie kreeg de match de waarde van een rasechte voetbalthriller, een promotiematch voor het voetbal in 1e Provinciale. Het regende kansen voor beide teams.

2x Bruyninckx

Pas in de 62e min. kon rood-wit gelijkstellen.  Bruyninckx pegelde de 1-1 binnen (62'), op aangeven van De Ridder. Diezelfde Bruyninckx bezorgde met een spectaculaire volley de Herentalsenaren de volle buit, 1-2.

De Kempen wilde kost wat kost de achterstand ophalen met o.a. nog een schot op de deklat.  De thuisgoallie was mee opgerukt in de 96', een lange bezoekersbal werd echter nipt uit het thuisdoel geweerd.  Eindstand 1-2.

VC wint propadandamatch in Tielen

'Wie zei ook alweer dat 't kan verkeren', zegt Jan Deckers VC-pr. 'Twee weken geleden deed VC Herentals plots mee voor de opperste gaai in periode 2. Na de uitschuiver tegen Schriek leek die titel ver weg, maar na winst tegen De Kempen, na een spektakelmatch, ligt die prijs plots weer voor het grijpen.

Een bijtende kou streek neer aan de Preistraat in Tielen. De talrijk opgekomen supporters moesten zich dan maar aan de wedstrijd opwarmen. En of ze dat deden.

Al van in de aanvangsminuut had VC de score kunnen openen maar een thuisverdediger kon nog net een voorzet voor de neus van Convalle in hoekschop werken.

Even later waren de bezoekers daar weer maar de aanval werd teruggefloten wegens buitenspel. In de 7e minuut moest Vervoort een eerste keer aan het werk op een afstandsschot. In de 13e minuut kreeg Voorspoels zijn hoofd tegen een voorzet. Verheyen moest zijn ploeg voor een snelle achterstand vrijwaren.

De bezoekers bleven hoog druk zetten, de aanvallers waren een gesel voor de thuisdefensie. Even voor het half uur geraakten plots 2 bezoekers door de Tielense afweer maar kregen het leer niet onder controle.

Om de haverklap was roodwit gevaarlijk. Toch viel het doelpunt aan de overzijde. Op voorzet kon Laureyssen aan de tweede paal simpel binnenkoppen. 1 -0 De wedstrijd was doorspekt van snelle combinaties en verzorgd voetbal. VC wou de rust niet ingaan met een achterstand, bleef goed de flanken gebruiken, maar voorlopig vonden de voorzetten geen eindpunt.

Eerst trapte Thomassen zo'n voorzet over, wat later keilde hij een volley over het Tielense doel. Op slag van rust kon een thuisaanvaller koppen maar het resultaat eindigde een meter over het doel van Vervoort. VC moest de rust in met de kleinste achterstand.

Het moest dan maar in de tweede helft gebeuren. In de 52e minuut devieerde Spiessens een voorzet met het hoofd een half metertje naast doel. Voorspoels kon zijn voet niet genoeg tegen de bal krijgen en tipte over. Even later was er de volgende grote VC kans.

In de 60e minuut geraakte de bal niet weg in de kleine rechthoek, maar kon dan in extremis toch ontzet worden. Dit kon toch niet blijven duren. Twee minuten later was het zover. 2 spelers botsten op het middenveld tegen elkaar, bleven liggen maar het spel ging verder.

Thomassen kreeg de bal op links. Zijn voorzet bereikte Bruyninckx en die werkte propertjes af. 1-1 Bij de volgende noemenswaardige aanval klom VC zelfs op voorsprong. Na weer zo'n gemeten voorzet van de flank, deze keer van De Ridder, trapte Bruyninckx, weer hij, met een mooie volley buiten het bereik van Verheyen binnen. 1-2

Maar ook De Kempen wou dit burenduel niet verliezend afsluiten en ging resoluut voor de gelijkmaker. VC vergat te blijven voetballen en moest daardoor achteruit. We zaten al in het laatste kwartier wanneer een Kempen-aanval, door het centrum, een metertje naast getrapt werd.

De wedstrijd kreeg nu, de heenmatch indachtig, het scenario van een onvervalste thriller. Minuuut 82 : een thuisaanval eindigde tegen de deklat. Maar VC kon nu de counter hanteren. In de 90e minuut geraakte zo'n tegenaanval bij Van den Eynden, maar die stond met z'n rug naar doel.

Dan maar met het hieltje, dacht Lucas. De bal ging tergend traag, buiten het bereik van Verheyen, tegen de paal buiten. Minuut 91 : een schoot van een thuisaanvaller viseerde de kruising maar ging, gelukkig voor heel VC, buiten. En nog was het niet afgelopen.

In minuut 92 trapte Thomassen nog maar eens een metertje over. Minuut 96 dan : op vrije trap stond de gehele thuisploeg, inclusieg doelman Verheyen, in het herentalse strafschopgebied.

Maar de bal werd ontzet en belandde bij Thomassen. Die trapte van op zo'n 75 meter naar het lege Tielense doel. De bal had wat snelheid en leek hoe langer hoe meer ook de juiste richting mee te hebben. 2 thuisspelers trokken echter de sprint van hun leven om de 1-3 te voorkomen.

En dat lukte een half metertje voor de bal de doellijn zou overschrijden. Het had het doelpunt van het jaar geweest.

De bezoekers maalden er niet om want de ref floot even daarna de wedstrijd af. Herentals had zijn driepunter, op een sterk FC De Kempen, beet.

We hoorden in de tribune spreken van een propagandawedstrijd voor het voetbal.

Indien op dit niveau wekelijks zulke matchen zouden geserveerd worden, er zou heel wat meer publiek op de tribunes zitten. En VC kreeg even later nog goed nieuws want door de resultaten op de andere velden voert roodwit plotseling de rangschikking van de tweede periode aan.

De jongens moeten van Frank Braeckmans moeten best winnen volgende week thuis tegen Branddonk, altijd al een lastige tegenstrever voor VC geweest. De resterende 2 andere kandidaten zijn Zoersel en Kontich die zich zaterdag partij geven.

VC weet zaterdag rond 21:15 u. waar het voor staat. In het algemene klassement schuift Herentals weer een plaats naar voor en krijgt de subtop in het vizier. De aftrap zondag tegen Branddonk wordt gegeven om 14:30 u.' Jan Deckers.