Sterke wedstrijd van rode lantaarn VC Herentals, die op de valreep een punt mee naar huis kon nemen.  Roodwit kwam in de eerste helft 2 keer op voorsprong via De Ridder 0-1 (14'), en Adriaensen 1-2 (40'). Tussendoor had Gielis FC De Kempen op gelijke hoogte gebracht.

Ruststand 1-2.

FC De Kempen scoort in minuut 48' en 62' via Nesen en Jansen.  De Tielenaren komen zo op 3-2 voorsprong.

In de slotminuut wijst de scheidsrechter naar de stip voor VC Herentals. Ex-De Kempen-speler Pieter Michiels trapt de strafschop binnen en zo haalt VC nog een verdiend gelijkspel : 3-3.

'VC pakt oververdiend punt tegen leider De Kempen'

'Zaterdagavond trok roodwit naar De Kempen, een wedstrijd die in het verleden nogal eens durfde bol te staan van suspens en emoties', zet Jan Deckers, VC-pr.

'VC speelde er een beresterke wedstrijd en kwam oververdiend met een punt naar huis, waarmee, na Nijlen vorige week, nog maar eens bewezen werd dat de ploeg van trainer Braeckmans ver onder zijn waarde geklasseerd staat.

Twee nieuwelingen in de basis : de 19-jarige Lasters en Pieter Michiels, vorig jaar nog bij de thuisploeg aan het werk. De bank bestond volledig uit Herentalse youngsters.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Herentals vrank en vrij, maar toch georganiseerd, de leider wilde bekampen. Na een 10 minuten durende studieronde zou de eerste kans voor Convalle geweest zijn.

Gianni kon alleen op doel af maar werd getorpedeerd door Kevin Spiessens, de roodwitte kapitein van vorig seizoen. Vreemd dat de scheids hier zelfs geen fout in zag. De bezoekers lieten het niet aan hun hart komen en speelden de bal verzorgd en geduldig rond.

Na een kwartier zette roodwit weer een mooie combinatie op. De bal belandde uiteindelijk bij De Ridder. Ilja trapte enig mooi via de onderkant van de deklat de 0 – 1 binnen. VC stond zowaar voor.

De Kempen moest duidelijker naar voor, maar dat leverde mogelijkheden op voor herentalse tegenaanvallen. Met de rust in zicht zette De Kempen een mooie aanval op. De bal kwam bij Gielis en die gaf Brosens geen kans, 1-1.

Meteen de ruststand, zo dacht iedereen behalve de bezoekers want, na alweer een aanval uit het boekje, legde Adriaenssen zijn eerste voor VC in het mandje, 1-2. Zo ging roodwit toch met een voorsprong de rust in.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of Nesen schoot binnen, 2-2. VC ging toch niet achteruit leunen maar voelde dat er vandaag mogelijkheden te rapen vielen. Het dreigde wel maar veel uitgespeelde kansen vielen niet te noteren.

In minuut 62 haalde een Kempenaar de achterlijn, legde terug en Janssen gaf Brosens geen kans. 3-2 Dan toch een voorsprong voor de thuisploeg. Wie dacht dat het over was voor de bezoekers was mis. De roodhemden verzetten hemel en aarde om alsnog een punt mee naar huis te nemen maar de tijd was geen bondgenoot.

Met de wetenschap dat de laatste minuut al eens nefast was voor VC, draaide het deze keer even anders uit. Want in minuuut 90 kreeg Convalle de bal toegespeeld en murwde zich tussen 2 verdedigers. Gianni werd tegen de grond gewerkt en de ref kon niet anders dan de bal op de stip te leggen.

Michiels, jawel, kweet zich van de job en gaf doelman Verheyen het nakijken. Dan toch nog een verdiend gelijkspel voor VC. Want even later blaasde ref Saenen de wedstrijd naar de geschiedenisboeken.

VC legde een collectief ijzersterke prestatie neer. Daar zal men in Tielen geen rekening mee gehouden hebben.

Zaak is nu om de positieve lijn van de laatste weken door te trekken. Volgende week is Oppuurs te gast op Sint-Janneke. Daar loopt ene Bjorn Vleminckx tussen, 3-voudig international en ooit nog aan de slag bij KV Mechelen en NEC uit Nijmegen. Start om 15:00 u.'