KFC Diest - VC Herentals eindigde op een billijke 2-2.  Voor roodwit een gemiste kans. De thuisploeg kwam in de 25' met 10 te staan na een rode kaart voor Van Loock, maar dat had geen invloed meer in het spelbeeld.

Duivel-doet-al Kevin Spiesens scoorde de twee doelpunten : 0-1 (30') en 2-2 (90').

Na de koffie drukte de thuisploeg meer en kwam gelijk (68', 1-1). De eindfase bleef spannend want de Vlaams-Brabanders kwamen nog 2-1 voor na balverlies bij roodwit (86', 2-1).

Spiesens verzilverde tenslotte in de laatste minuut nog een hoge voorzet : 2-2 (90').  VC Herentals kon tegen 10 spelers niet de verhoopte 3 punten meepikken bij naaste degradatieconcurrent Diest.

Jan Deckers pr-VC Herentals : 'VC haalt in extremis punt in Diest.

VC Herentals was er toch niet gerust in. In de thuiswedstrijd kreeg roodwit 20 minuten voetballes, zonder evenwel doelgevaar. Maar de bezoekers hadden hun les geleerd. Dat Kevin Spiessens terug zijn basisplaats heeft in de ploeg zullen ze bij Diest geweten hebben. De centrale verdediger scoorde tweemaal waarvan de laatste in blessuretijd.

In een koud en kil Warandepark dwaalden melancholische gedachten naar de tijd waar ooit heroïsche wedstrijden werden uitgevochten. Zo'n 500 toeschouwers zagen dat de eerste kans voor de bezoekers was, maar het schot van Bruyninckx werd afgeblokt. Vele snelle balwisselingen, dat wel, maar geen doelgevaar.

Tot even na het kwartier een bezoekende voorzet van op links richting tweede paal vertrok. Spiessens kopte over doelman Jeurissen en het stond 0-1.

De thuisploeg schuwde de duels niet. Ref Van Dyck zag er geen graten in. Verschillende roodwitten moesten voor verzorging van het terrein. Later moesten Van Schoonhoven en Vandebroek hierdoor vervangen worden.

Rond het half uur zette Diest een mooie aanval op, maar de wenkende kans werd door Janssens zwak ingeschoten: Vervoort kon simpel oprapen. De wedstrijd kabbelde naar het einde van de eerste helft. De defensies waren baas over de aanvallers. De bezoekers zagen het graag gebeuren en hielden de thuisploeg ver weg van het eigen doel.

Een paar minuten voor de rust was er een opstootje op het middenveld waarbij Spiessens geel kreeg, maar thuisspeler Van Loock mocht in deze fase vroegtijdig gaan douchen. Voorspoels sloot de eerste helft af met een te zwak schot.

De tweede helft verliep aanvankelijk zoals de eerste. In minuut 55 werd een hoekschop niet goed weggewerkt maar een Diestse speler schoot hoog over. In minuut 67 leek Herentals de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.

Een voorzet van Convalle bereikte Spiessens maar Kevin's kopbal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten. Dit had de doodssteek voor Diest kunnen betekenen. Maar in de volgende fase was er knullig balverlies op het Herentalse middenveld en Diaby verschalkte Vervoort. 1-1

Dat leek ook de eindstand te worden, maar het venijn zat in de staart. In de 88e minuut kreeg Commers te veel vrijheid, mocht aannemen, draaien en scoren. Diest ging dan met 10 spelers toch nog de drie punten thuishouden.

Maar in de allerlaatste seconden mocht Convalle nog een hoekschop trappen. Weer was de thuisploeg Spiessens uit het oog verloren. Kevin kopte weer over Jeurissen de gelijkmaker binnen. De thuisspelers claimden nog een fout, maar Van Dyck valideerde het doelpunt. 2-2 Meteen de eindstand.

Op voorhand zou VC voor dit gelijkspel getekend hebben. Gezien het wedstrijdverloop zat er zeker meer in. Door dit gelijkspel lopen Herentals en Diest, beide met 26 punten, een puntje uit op de concurrentie.

Roodwit voert nu alleen de derde periode aan, maar daar is men aan Sint Janneke niet mee bezig. Belangrijker is de volgende wedstrijd, want Nijlen, dat blijkbaar op een zorgeloos seizoenseinde afstevent, is dan te gast bij roodwit. Aanvang om 15:00 u', besluit Jan Deckers.