U bent hier

KFC Eendracht Zoersel - VC Herentals 2-0 : 'Afwerken blijft ons probleem' - extra verslag

Herentals | Provincie Antwerpen
06.10.2019 - 17.23u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals moest ook tegen KFC Eendracht Zoersel het onderspit delven.   Het werd 2-0. 'De jongens namen meteen het heft in handen en creëerden kansen', zegt VC-coach Frank Braeckmans. 'Onze doelman had heel weinig werk, maar in de 35' kon de thuisploeg toch de score openen (1-0, Van Beurden).

Zoersel speelde met 5 verdedigers zodat hun 'deur' goed gesloten bleef. Ruststand 1-0. 

Jari Bellens geraakte aan de bil gekwetst (55') en moest vervangen worden.  De 16-jarige Joppe De Peuter nam z'n taak met bravour over. Afwerken blijft echter ons probleem.  Pas in november kunnen we opnieuw beroep doen op Davy Voorspoels.

In de eindfase verdubbelde een zegezekere thuisploeg de score nog : 2-0 (91', Van Beurden).'

Rood-wit zakt hiermee naar de laatste plaats en blijft steken op 1 op 18.

VC moet nu ook de duimen leggen tegen Zoersel en zakt naar de laatste plaats

'Herentals kon in Zoersel best niet verliezen', zegt Jan Deckers, pr VC. 'Eendracht telde 4 punten meer. Roodwitte winst kon een welgekomen herademing brengen na de mislukte competitiestart. Maar na het 5e verlies op rij werd het eerder een zwarte zondag.

VC verloor niet alleen, maar de concurrenten, waaronder Hoboken verrassend thuis tegen Berg en Dal, pakten punten. Bellens viel dan nog uit en is waarschijnlijk enkele weken out.

VC zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Vanaf de start kregen we veel middenveldvoetbal en 2 ploegen die mekaar in evenwicht hielden. In de 11e min. kreeg Convalle de bal door de Zoerselse defensie toegespeeld, maar besloot in de handen van doelman Moorkens.

Aan de overzijde deed zich een soortgelijke situatie voor maar ook Brosens kende met die poging geen probleem.

In de 17e minuut konden we de volgende bezoekende wenkende kans noteren maar nu was het Kocak die niet voorbij Moorkens geraakte, waarmee aangegeven werd waar het Herentalse schoentje knelt.

De kansen werden schaarser tot in minuut 35 de thuisploeg toch te gemakkelijk door de herentalse afweer sneed en Van Beurden kon de score openen. 1-0. VC vond niet meteen een antwoord. Zoersel vond het allemaal welletjes. Ruststand 1-0.

Na de pauze ging VC uitdrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. We noteerden almeteen de volgende bezoekende kans, deze keer voor Adriaensen. Hij besloot ook al in de armen van Moorkens. Even later pegelde Jelle naast de Zoerselse kooi.

Opdoffer : Bellens valt uit

Rond het uur kreeg VC een volgende opdoffer te verwerken. Bellens viel uit en zou wel eens voor vele weken onbeschikbaar kunnen zijn. Jari werd vervangen door de 16-jarige Joppe De Peuter. Herentals probeerde druk uit te oefenen op het Zoerselse doel, maar slaagde daar maar matig in.

De wedstrijd kabbelde naar het einde. Door het bezoekende offensief moest Brosens tot tweemaal toe VC in de match houden. De thusploeg moest achteruit, Brosens werd bijkomende aanvaller maar bij een ontzette bal kon Van Beurden het voor Zoersel verlossende doelpunt aantekenen. VC moest de kelk tot op de bodem ledigen.

Na de wedstrijd was er weer dat deja-vu gevoel. Herentals voetballend zeker niet de mindere van zijn tegenstrever, komt moeilijk tot scoren en krijgt op het einde van de match het genadeschot.

Door de uitslagen op de andere velden bekleedt VC de weinig benijdenswaardige laatste plaats en telt al 3 punten minder dan de voorlaatste. In de volgende 5 wedstrijden kijkt VC de huidige top 5 in de ogen.

Te beginnen zondag met het Nijlen van Stef Bruyninckx. ... Als er dan toch een heropstanding komt... Aftrap om 15:00 u. Vooraf om 12u is er een restaurantdag met overheerlijke gerechten', besluit Jan Deckers.

imageMeer nieuws

Doodrijder 16-jarige Ian onder elektronisch toezicht

Doodrijder 16-jarige Ian onder elektronisch toezicht
Grobbendonk | Kempen regio | Vorselaar 26.02.2020 - 22.47u

AsteDRU Group Grobbendonk herdoopt zich tot Creative Cooling Group

Grobbendonk | Internationaal | Kempen regio 26.02.2020 - 22.46u

E313 dicht door brandende truck in Grobbendonk

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland 26.02.2020 - 20.46u

'De boer op met een burn-out'

'De boer op met een burn-out'
Kempen regio | Mol 26.02.2020 - 19.44u

Markant Grobbendonk Bouwel: chronische pijnen

Markant Grobbendonk Bouwel: chronische pijnen
Grobbendonk 26.02.2020 - 16.56u

Salaris wel of niet vermelden in een vacature?

Kempen regio | Vlaanderen 26.02.2020 - 16.45u

Beperktere postbedeling volgende week van start

Beperktere postbedeling volgende week van start
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.02.2020 - 16.35u

Wout van Aert start toch in Omloop Het Nieuwsblad

Lille | Neteland | Vlaanderen 26.02.2020 - 11.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto