U bent hier

KFC Herenthout - Bevel : 3-1

Herenthout
26.11.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Van Cant bracht Bevel op strafschop 0-1 voor. Nog voor de rust scoorde Van Dael de 1-1. Na de rust scoorde Herenthout nog via Luyten en Yannick Janssens. De Stoeters deden dat met 10 tegen 11. Bevel had tot zondag nog niet verloren.

KFC Herenthout heeft voor DE verrassing van de speeldag gezorgd. Het klopte de ongeslagen leider met 3-1.

Door de overwinning van vorige week op SKS heeft KFCH opnieuw vertrouwen getankt en dat was meteen te merken. De thuisploeg combineerde goed en Bevel had het moeilijk om eruit te komen. De eerste grote kans was echter voor de bezoekers. Een aanvaller van Bevel kwam plots helemaal alleen voor doelman Geysen te staan, maar deze laatstgenoemde redde de bal met een knappe reflex uit het doel. Herenthout was meteen gewaarschuwd, maar het was toch opnieuw Bevel dat voor het eerste doelpunt zorgde. De doorgebroken Van Cant werd door Jasper Janssens foutief neergelegd in de grote rechthoek en penalty voor Bevel. Om de schade nog groter te maken, kreeg Janssens ook nog eens de rode kaart onder de neus geschoven. Van Cant faalde niet en 0-1 voor de bezoekers én een man meer. De Stoeters leken echter niet van hun melk en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het was zelfs niet te merken dat ze met een man minder aan het spelen waren. Vlak voor rust was het Van Dael die na knap samenspel met Luyten voor de verdiende gelijkmaker tekende (1-1).

Dit was ook de ruststand.

Bij aanvang van de tweede helft waren bezoekers Moons (blessure) en Haest in de kleedkamer gebleven. Het was opnieuw de thuisploeg die de hoofdrol opeiste en dominant voetbal bracht. Wanneer Luyten foutief werd neergehaald door de laatste verdediger, werd ook Bevel herleidt tot tien spelers. De aanvalsgolf kon nu echt beginnen voor de rood-groenen. KFCH kreeg kans na kans via o.a. Luyten en Van Dael, maar de bal wilde er (nog) niet meteen in. Met nog 20 minuten te spelen werd er een verdiende tweede doelpunt gemaakt door Herenthout. Luyten werkte af op assist van Thijs. Bevel was op enkele kleine kansen na nergens meer te bespeuren en het was Herenthout dat voor een derde keer wist te scoren via Yannick Jannsens (3-1). Deze keer was het Luyten die voor de assist zorgde. De thuisploeg voetbalde nadien de wedstrijd goed uit waardoor het Bevel de allereerste nederlaag van het seizoen toediende.

Een oververdiende overwinning dus voor Herenthout dat volgende week opnieuw de drie punten wil meenemen op het veld van Massenhoven.

Selectie: Geysen, Van Leemputte (C.), Willems, Beirinckx, Janssens J, Boeckx, Thijs, Wouters, Janssenss Y, Van Dael (85’ Van Herck M), Luyten (75’ Bruyninckx S), (Bruyninckx G, Verelst)
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto