Nog deze zomer moeten de werken starten aan de aanleg van de nieuwe sportvelden voor KFC Herenthout. De nieuwe terreinen komen vlak naast het huidige sportcentrum 't Kapelleke aan de Bergensesteenweg. 't Kapelleke wordt nog meer uitgebouwd tot een volwaardig sportcentrum.

KFC Herenthout bouwt met steun van het gemeentebestuur een complex met kantine en kleedkamers, drie grote voetbalterreinen en twee kleine terreinen. Drie van die grote terreinen zijn voor KFC Herenthout, het derde terrein is er voor de lokale caféploegen. Er komt ook een beachvolleybalveld op de plek van het tennisterrein, het skateterrein wordt gemoderniseerd. Er komt een extra parking voor circa 150 wagens.

Het gemeentebestuur investeert 1.2 miljoen euro in de uitbreiding van 't Kapelleke. KFC Herenthout krijgt een renteloze lening van 600.000 euro die over een periode van 40 jaar moet terugbetaald worden.

Er komt ook een boogschietstand. Het gemeentebestuur zoekt nog uit of er een Finse piste kan aangelegd worden.

De huidige terreinen van KFC Herenthout aan de Cardijnlaan liggen in een woonzone en worden verkaveld. Er komen een 54-tal bouwgronden bij.