Bouwel liep na 10' tot 0-2 uit met 2 doelpunten van Nys. Al na 20' hingen de bordjes opnieuw gelijk. Vlak voor de rust scoorden de Stoeters de 3-2. Na de rust werd het 4-2, Herenthout werd herleid tot 10 man maar scoorde nog de 5-2.

Tim Wagemans, vorig seizoen nog aan de slag bij de Stoeters, ontpopte zich de eerste 10' tot boeman voor de thuisploeg.

Wagemans ontfutselde Van Ende de bal en liet Nys toe de 0-1 te scoren. Enkele minuten later draaide Wagemans zich prima vrij en bediende opnieuw Nys. Zijn schot botste via de rug van een Stoeter achter doelman Geysen: 0-2.

Herenthout bleef vlot combineren en toen doelman Anthonis in de fout ging, scoorde Ward Wouters. Even later stond het 2-2 toen Thys met een afstandsschot Anthonis vloerde.

Net voor de rust scoorde Ward Wouters de 3-2. Na de rust scoorde hij de 4-2 met een afstandschot dat naast doelman Anthonis via de paal binnenging.

Van Leemputte liep bij de thuisploeg nog tegen een 2e gele kaart aan. Bouwel kon niet profiteren van die numerieke meerderheid en slikte nog de 5-2. Van Dael kapte zich prima vrij, passte naar Janssens die in de rechthoek werd gehaakt, geen strafschop maar de bal kwam bij Luyten die met een hard schot Anthonis voor de 5e keer vloerde.

Herenthout slikte 5 gele kaarten voor Stijn Van Leemputte (2), Leblon, Luyten, Joren Willems.

Bij Bouwel zagen Van der Heyden en Dave Belmans een geel karton.