Nieuwe terreinen en sportinfrastructuur voor KFC Heultje !

 

Het gaat KFC Heultje vandaag op sportief vlak voor de wind. Met een gedeelde leidersplaats in vierde provinciale D  is ons eerste elftal volop in de running voor de titel of voor promotie naar derde provinciale.

Maar ook de jeugdwerking van KFC Heultje draait goed met een gestage toename van het aantal jeugdspelers en jeugdploegen.

De gebouwen en terreinen van KFC Heultje (als huurder) voldoen echter niet meer aan de eisen en normen die men van een hedendaagse sportclub mag verwachten. Dit is een oud zeer en buiten de wil van het bestuur, aangezien de eigenaar van onze terreinen, het OCMW van Westerlo, andere plannen heeft met    deze gronden (nl. een sociaal huisvestingsproject). Extra investeringen aan deze voetbalgebouwen door          KFC Heultje, zijn in die omstandigheden dan ook niet meer zinvol.

Bovendien laat de toewijzing aan de club, door het Westelse gemeentebestuur, van een nieuw perceel recreatiegrond erg lang op zich wachten door juridische problemen bij de onteigeningsprocedure.             Het ziet er naar uit dat deze patstelling nog meerdere jaren kan aanslepen.

Aangezien voetbalclub KFC Zoerle Sport recent besliste om haar activiteiten stop te zetten,  bood er zich voor KFC Heultje onverwacht een kans aan om op korte termijn te kunnen beschikken over aangepaste terreinen en gebouwen in Zoerle–Parwijs.   

Reeds vanaf de voorbereiding voor het seizoen 2014-2015 zal KFC Heultje kunnen beschikken over twee voetbalterreinen en een hedendaagse kantine en kleedkamer-complex in Zoerle-Parwijs (Vijfhuizenstraat).

Uiteraard blijft KFC Heultje haar clubnaam, het stamnummer en de rood-witte kleuren trouw !!   Onze ambities om te groeien en om hogerop te spelen kunnen nu nog meer in de verf worden gezet.

Alhoewel het de bedoeling is om op langere termijn over een volledig nieuwe accommodatie te kunnen beschikken in Heultje zelf,  kan KFC Heultje ondertussen de bevolking en de jeugd van Heultje en Zoerle-Parwijs een gezonde sportclub aanbieden in een aangepaste  accommodatie.

Bij de uitvoering van de afgesloten overname-overeenkomst tussen KFC Zoerle Sport (de overlater) en KFC Heultje (de overnemer) vragen de raden van bestuur van beide voetbalclubs aan het gemeentebestuur van Westerlo om de bestaande erfpachtovereenkomst tussen de vzw  KFC Zoerle Sport (huidige erfpachthouder) en de gemeente Westerlo, te willen overzetten op naam van de vzw KFC Heultje (nieuwe erfpachthouder) , met behoud van alle voorwaarden en met behoud van de einddatum van 1 oktober 2045.                          

Deze overdracht van de erfpachtovereenkomst werd op de gemeenteraad van maandag 31 maart 2014 formeel goedgekeurd.