VC Herentals trok voor de tweede opeenvolgende week naar Katelijne.  Ditmaal was het reeds veroordeelde KFC Katelijne de tegenstander.  Ondanks er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, hoopten de toeschouwers die de Ronde van Vlaanderen links lieten liggen toch een aangename wedstrijd bij te wonen.   Bij de bezoekers geen Niels Marien en Maarten Vervoort die geblesseerd moesten toekijken.

Het eerste gevaar kwam van de voet van Clemente die twee meter naast doel besloot.  Herentals liet zich een eerste keer opmerken via Van De Kerckhof die samenspel met Van Leerdam niet kon afronden.  De bezoekers eisten de bal op maar kenden geen succes in de afwerking.  Eerst besloot Van De Kerckhof op Du Pont maar ever later had Vlaeymans de openingsgoal aan de voet maar wachtte te lang waardoor de lokale doelman het leder uit de voeten van Sam plukte.   

Ook Van De Kerckhof liet een wenkende kans onbenut na een gemeten voorzet van Van Bouwel.   Aan de overzijde claimde Katelijne een erg lichte strafschop die terecht niet werd toegekend.  Ondanks de brilscore verloor de wedstrijd aan spankracht , Tallal en Gulsen probeerden het voor de thuisploeg terwijl Vlaeymans voor Herentals niet raak kon treffen.

De tweede helft begon met een doelkans voor Vlaeymans maar opnieuw stond het vizier niet op scherp.  Katelijne reageerde via een kopkans voor Clemente maar de bal belandde op het dak van het doel.  Halfweg de tweede helft klom VCH toch op voorsprong via Van Bouwel die de bal aan de verste hoek in doel krulde. 

Herentals leek wakker geschud want Thomassen zette op de linkerflank prompt een schitterende actie op , legde af op zijn landgenoot Van De Kerckhof die in één tijd op doel besloot, Du Pont bokste het leder in hoekschop.  Herentals ontsnapte even later aan de gelijkmaker wanneer Van Den Noortgaete een open kopkans niet kon verzilveren. De counter van Herentals leverde bijna de 0-2 op maar Van De Kerckhof kwam millimeters te kort om een center van Vlaeymans af te ronden. 

Die verdubbeling kwam er een kwartier voor het einde toch wanneer een afvallende bal in de voeten van de ingevallen Verlinden viel en die krulde de bal prachtig in doel, 0-2.   In de slotfase moest de thuisploeg de kelk nog tot op de bodem ledigen wanneer Van Bouwel er met een lage schuiver 0-3 van maakte.  Gulsen besloot nog tegen het doelkader maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

VC Herentals won dit verplicht nummertje met 0-3 en heeft nog enkele weken om zich klaar te stomen voor de eindronde.  Volgende week wacht de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Houtvenne vooraleer de beker van Antwerpen zal aangevat worden.  Hopelijk kan men tegen het begin van de eindronde enkele geblesseerde pionnen recupereren.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Marien Robin; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas; Van De Kerckhof Jeroen.  Bank:  Dams Pieter; Van Den Bogaert Glenn; Verlooy Jeff; Verlinden Lode.

Vervangingen:  72e Verlinden Lode voor Dillen Robbe;  80e Verlooy Jeff voor Vlaeymans Sam;  85e  Van Den Bogaert Glenn voor De Swert Birge.   Gele kaarten:  De Swert Birger; Van De Kerckhof Jeroen.

Doelpunten: 65e Van Bouwel Ken  0 – 1 ; 75e Verlinden Lode  0 – 2 ; 90e Van Bouwel Ken  0 - 3.

Verslag Kurt & Wendy & Lore Van Leemput / Nnieuws. Foto's Dirk Van den Eynden / Nnieuws.