KFC Lentezon Beerse wil zo snel mogelijk het minder goede gevoel dat bleef hangen na de uitschakeling door FC Ekeren in de eindronde wegvoetballen. Het wil opnieuw een gooi doen naar 2e provinciale, of zelfs naar 1e provinciale, met een 15-tal nieuwe spelers uit de nabije omgeving én een aantal talentvolle jongeren die overkomen van de U21.

'Ambitie : aan de kop van 3e provinciale, zelfs hoger'

Coach Maarten De Voeght en sportief verantwoordelijke Michel Christiaensen zijn ervan overtuigd dat ze over een sterke kern beschikken. 'Hiermee moeten we aan de top in 3e provinciale kunnen spelen', gelooft Christiaensen, ooit nog succesvol T1 van o.a. VC Herentals.

'We brachten vorig seizoen al kwaliteit', aldus trainer Maarten De Voeght, jurist uit Herentals, die vorig seizoen overnam na een mindere start.

'Drive hebben om beter te doen, jong geweld bewijzen'

'We moeten dit seizoen de drive hebben om beter te doen. We maakten 74 goals en hadden de derde sterkste defensie van de reeks. We haalden de eindronde maar gingen er jammer genoeg uit tegen een ploeg die we voordien een paar keer klopten. Dat smaakte erg zuur maar het mag ons sterk parcours niet doen vergeten.'

Voor dit seizoen zweert de trainer opnieuw bij goed voetbal. Jong geweld bewijzen. 'We dokterden al een concept uit dat het best bij het aanwezige spelersmateriaal past.' Voor de doelpunten rekent de trainer onder meer op de nog revaliderende Kilian Goots, de zoon van Patrick.

Bouwproject in 2019: een kleine sporthal met een nieuwe kantine

Lentezon, dat beschikt over een uitgebreide gemeentelijke accommodatie met een prima verzorgd A-terrein, een kunstgrasveld en led-verlichting, hecht veel belang aan een degelijke jeugdwerking.

Komt daarbij ook nog een bouwproject in 2019 : een kleine sporthal met een nieuwe kantine, gefinancierd in samenwerking met het gemeentebestuur. 'We willen zoveel mogelijk jonge spelers uit onze eigen regio Beerse aantrekken. En dat lukt. We spelen nu met 2 juniorsploegen.

We hebben het 2 sterren-label, waardoor onze jeugd provinciaal kan voetballen', aldus Michel Christiaensen trots. 'We hebben ook een postformatie voor spelers van 15 tot 21 jaar, waarmee we een minicompetitie spelen. Het is met jongens uit de eigen regio dat we hogerop willen. Enkel door keihard te werken, zal 't moeten gebeuren. En respect tonen voor iedereen.'

De aanwinsten KFC Lentezon :

- Kurt Snoeys - Turnhout B - keeper
- Olivier De Weer - Vosselaar - verdediger
- Klaas Belmans - Vosselaar - middenvelder
- Kamiel Schilders - Vosselaar middenvelder/ aanvaller
- Lorenz De Bie - Turnhout B - middenvelder/ aanvaller
- Senne Dierckx - Verbroedering Arendonk - aanvaller
- Killian Goots - St. Dymphna - spits
- Levi Hoes - OG Vorselaar - verdediger
- Berre De Backer - KVC Westerlo - verdediger
- Thomas De Backker - Oud-Turnhout aanvallende speler
- Benjamin Naessens - Turnhout Beloften - verdediger
- Pieter Vermeulen - Dosko - verdediger
- Tijs Vanbosseghem - Vosselaar - aanvallende speler
- Hendrik Van de Cruys - vrij (ex-Lentezon)  - verdediger
- Emmanuel Wizzy - Vosselaar aanvallende speler.

Guy Verellen/ Nnieuws.