U bent hier

KFC Lentezon coach Maarten De Voeght : 'Goed voetbal spelen vanuit een stevige organisatie' (2)

Kempen regio
16.04.2019 - 09.59u
Door: Herman Gezelle

Zondagavond duurde het kampioenenfeestje van KFC Lentezon Beerse tot in de kleine uurtjes na de verdiende zege op Kaart Brasschaat.  'Na de eindronde, een plaats in de halve finale in de Beker van Antwerpen en het hoogste puntentotaal in de voorbije 20 jaar, in 2018 dachten we dat het onmogelijk was om beter te doen', lacht een supertevreden coach Maarten De Voeght.

'Zeker omdat we toch het vertrek van een aantal sterkhouders moesten opvangen. Maar 2019 werd een échte grand cru: 2 periodetitels en uiteindelijk de dik verdiende titel.

Het is onwaarschijnlijk dat ik aan dit verhaal mag meewerken en de kans heb gekregen om als jonge trainer deze club te leiden. Zeker in de mindere periode die we dit seizoen kenden, was de steun van de club echt ongelooflijk.

Elke andere club zou de trainer bedanken voor bewezen diensten. Het bestuur is echter kalm gebleven en heeft mij aan boord gehouden. En ze zullen het zich niet beklagen, aangezien we toch al heel wat prijzen in de kast hebben mogen zetten.

Uiteraard was dit alles niet mogelijk zonder de onvoorwaardelijke steun van mijn technische staf, Tomas Cox (T2) en Dave Bellens (keeperstrainer), die uitzonderlijk werk hebben verricht.

KFC Lentezon lijkt alleszins klaar om de stap naar 2e Provinciale te zetten. Er zijn 5 velden beschikbaar, waarvan 1 kunstgrasveld. De grasvelden worden in het tussenseizoen allemaal onder handen gepakt om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Bovendien verwachten we dat de volgende fase van het Masterplan wordt uitgevoerd, met name de bouw van een multifunctioneel complex vlak naast het hoofdveld.

Ook op het veld willen we geen mal figuur slaan. In de kern zijn er weinig vertrekkers, terwijl er toch een aantal jongens zijn aangetrokken met ervaring in de hogere provinciale reeksen. KFC Lentezon gaat de eigen waarden volgend jaar extra in de verf trachten te zetten: goed voetbal spelen vanuit een stevige organisatie.

Zoals ik bij het begin van het seizoen op de persvoorstelling al zei: we moeten de drive hebben om altijd beter te doen. Dankzij de periodetitels en titel, de 10 clean sheets en de titel van beste defensie van de reeks, ligt de lat volgend jaar wel zeer hoog.

Ik ben benieuwd of we er weer over raken. Alle ingrediënten lijken alvast aanwezig,' besluit Maarten De Voeght, een fiere coach mét visie richting 2020.

Maarten is de zoon van Luc De Voeght, gewaardeerd voetbalspeler die in de jaren 70 in de verre Kempen bekend stond als 'speedy' bij o.a. KFC Pulle. (Foto boven : Luc en zoon Maarten vieren de titel).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto