'Op de 26e speeldag kreeg Lentezon opnieuw een topwedstrijd voorgeschoteld', zegt Maarten De Voeght, Lentezon-coach.  'Ditmaal mochten ze met Flandria de derde geklasseerde ontvangen.

Lentezon moest het nog steeds stellen zonder Cools, Schilders, Goots, Roes, Belmans en Naessens. Pauwels keerde terug in het basiselftal.

Lentezon begon uitstekend aan de partij en had meteen veldoverwicht. Een gretige thuisploeg ging op zoek naar het openingsdoelpunt, en dacht dit te hebben gescoord na 20 minuten.

Maar Jasper Cools werd afgevlagd voor buitenspel. Aan de overzijde moest Snoeys gepast tussenkomen op een gevaarlijke volley van Van Hal. De bordjes hingen gelijk bij het rustsignaal.

In de tweede helft zagen we veelal hetzelfde spelbeeld. Op een verre inworp bofte Van Assouw dat de bal plots voor zijn voeten viel in het strafschopgebied. Met een droge knal strafte hij het foutje van de thuisploeg af voor de 0-1 (48' 0-1 Van Assouw).

Lentezon zette alles op de aanval. Tot uitgespeelde kansen kwam het tegen een uitstekend verdedigend Flandria echter niet. In tegendeel, de gevaarlijk counterende bezoekers kwamen bijna op 0-2, maar Van Hal zag zijn lob op de deklat uiteen spatten en Aerts besloot enkele minuten nadien voorlangs.

Iets na het uur zette Dierckx een solo op in het strafschopgebied, waar hij werd neergehaald. De scheidsrechter twijfelde niet en wees naar de stip. Julien zette de strafschop feilloos om (67' 1-1 Julien).

Na de gelijkmaker werd Dierckx door Cools in het straatje gestuurd. Met een gekruist schot zette Dierckx de bezoekende doelman Meyers aan het werk. Tien minuten voor tijd zette Bodart een individuele actie op langs de flank. Hij zag een aanstormende Jonas Storms en bediende hem.

Vanop 25 meter trapte de kapitein van Lentezon het leer enig mooi in de winkelhaak (80', 2-1 Storms). Nadien trachtte Flandria nog de gelijkmaker te scoren maar Snoeys liet geen bal meer passeren. Eindstand: 2-1. Maarten De Voeght/ foto's Luc De Voeght/ Nnieuws.  Meteen meer.