KFC Lentezon nam vlot de maat van K. Achterbroek V.V. : eindstand 5-1. Hiermee staat Lentezon aan de leiding in 3e Provinciale A.  Volgende zondag 14/4 volgt de ontknoping : Lentezon speelt z'n laatste match op Kaart en kan dus kampioen spelen.

'Voor de topper op de voorlaatste speeldag moest Lentezon starten zonder De Bie (geschorst), Belmans (knie), Goots (enkel), Niel De Backer en Berre De Backer (vakantie)', zegt Maarten De Voeght, Lentezon-coach.

'Theuwissen was op het laatste nippertje toch inzetbaar, net als Naessens en Roes. Jannik Cools heeft zich gedurende weken klaargestoomd en was wedstrijdfit verklaard.

Na 6 minuten won Bodart het spurtduel op recht van Aerts. Op zijn voorzet mocht Dierckx zijn 24ste van het seizoen tegen de netten prikken (7' 1-0 Dierckx).
Een paar minuten later glipte Jannik Cools door de buitenspelval, maar zijn schot zoefde naast. De thuisploeg moest even gas terug nemen en de bezoekers staken hun neus aan het venster.

Snoeys behoedde de thuisploeg voor de gelijkmaker, oog in oog met Aerts. Meteen het signaal voor Lentezon om het gaspedaal dieper in te duwen. Na een individuele actie van Jannik Cools fusilleerde Dierckx de bezoekende doelman van dichtbij (34' 2-0 Dierckx).
Enkele minuten later draaide Schilders weg van zijn verdediger. Hij speelde de bal naar Bodart, die de bal panklaar legde voor Schilders (37' 3-0 Schilders).

In de tweede helft nam Achterbroek de nodige risico's, hetgeen resulteerde in veldoverwicht voor de bezoekers. Lentezon leunde achterover en prikte een paar keer gevaarlijk tegen.'

Mooi afscheid voor Jannik Cools

'Zo troffen Julien en Jannik Cools nog het doelhout. Enkele minuten later mocht Jannik Cools met een mooie vrije trap zijn wedstrijd bekronen (54' 4-0 Jannik Cools).
In het slot werd Schilders nog neergetrokken in de grote backlijn en zette Julien de strafschop feilloos om (75' 5-0 Julien). Vanop de stip kon Achterbroek nog milderen tot 5-1 (82' 5-1 Vermeiren).

Een mooi afscheid voor Jannik Cools, die zijn carrière beëindigt met winst in een topwedstrijd, gekruid met een doelpunt en een assist.

Maarten De Voeght : ''Ik denk nog niet te veel aan de titel'

'Ik denk nog niet te veel aan de titel', onderstreept De Voeght. 'Het enige wat telt, is de komende uitwedstrijd tegen Kaart. Die moeten we winnen en die pakken we dan ook aan als een gewone wedstrijd.

Het positieve aan de zaak is dat we alles in eigen handen hebben. Dus we hoeven enkel naar ons zelf te kijken en moeten daar al onze energie in steken. Ik ben er van overtuigd dat we een moeilijk te kloppen elftal hebben als we met dezelfde overtuiging, focus en passie spelen als de voorbije weken.'