De streekderby KFC Lille - VC Herentals werd op het scherp van de snee gespeeld.  Rood-wit kwam na 35'  op voorsprong langs Van Leerdam, 0-1.  De 1e helft domineerden de bezoekers met toch kansen voor de thuisploeg.  Tot de allerlaatste minuut bleef het 0-1.  De Krawaten mochten op een vrije trap gemakkelijk binnenkoppen, 1-1 (90').   VC  haalt 16 op 18.

VC-trainer Luc Beyens : 'M'n team is niks te verwijten vanavond. Dat hoort bij voetbal, de laatste minuut telt ook altijd.  Iets zuur om 2 punten in de eindfase weg te geven, maar we halen 16 op 18, en dat geeft aan de hele groep, het bestuur en onze technische staf een goed gevoel voor de feestdagen.'

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

Iedereen keek vol spanning uit naar deze streekderby tussen Lille en VC Herentals.  De bezoekers moesten met Niels Mariën een belangrijke pion missen in de verdediging.   De Swert verhuisde daarom naar een centrale positie terwijl Robin Marien opnieuw in de ploeg kwam.

Het eerste kwartier werd gekenmerkt door een erg hoog tempo langs beide kanten, kansen bleven echter schaars.  Het was rood-wit dat een eerste keer de neus aan het venster stak via Baeten die centraal Van Bouwel kon bedienen maar het schot van Ken was niet goed gericht.  Lille reageerde onmiddellijk via een snel genomen vrijschop, Cansizlar kon alleen op doel afgaan maar stak het leder gelukkig een halve meter naast doel.  De wedstrijd bleef goed over en weer gaan met kansen langs beide kanten.  Van De Kerckhof schilderde een vrije trap een metertje naast doel terwijl een poging van Chida in de armen van Olieslagers belandde.

Tien minuten voor de pauze werd de ban dan toch gebroken.  Een mooie één-twee tussen Van De Kerckhof en Van Leerdam werd door deze laatste netjes afgerond, 0-1.  Lille had nog één mogelijkheid om gelijk te stellen in de eerste helft via Stuyck die de bal van kortbij naast doel stak, maar hij stond tevens ook buitenspel.

In de tweede helft drukte de thuisploeg meer en meer zijn stempel op de wedstrijd.  Herentals speelde iets minder zuiver, maar kon de Lille wel weghouden uit de eigen zestien.   De bezoekers slikten ook een aantal gele kaarten waarvan Van Doninck het grootste “slachtoffer” is, hij mist de volgende competitiewedstrijd.  Zoals gezegd kon de thuisploeg enkel dreigen met enkele afstandsschoten maar Olieslagers gaf geen krimp.

Even na het uur het eerste gevaar van bezoekende kant via een pegel van Van De Kerckhof maar de lokale doelman bracht redding met de vingertoppen.  Een kwartier voor affluiten dubbele pech voor rood-wit want zowel Van Der Schraelen als Vervoort moesten met een blessure naar de kant.   Het venijn zat in de staart van de wedstrijd want eerst kon Noyen een open doelkans niet afronden, op een meter van doel kon hij volledig vrijstaand inkoppen maar Olieslagers was met een mirakelsafe eerst op de bal.

In de slotminuten kon Herentals via snelle tegenprikken helemaal beslissen maar Caers en vooral Vlaeymans die alleen op doel kon afgaan, waren ongelukkig in de afwerking.  In de allerlaatste minuut moest Herentals dit cash betalen want Noyen was nu wel succesvol met het hoofd.  1-1 is de terechte eindstand in deze spannende derby.

Na het gelijkspel op de eerste speeldag kende dus ook de terugwedstrijd geen winnaar.   Herentals dikt zijn reeks zonder nederlaag dus aan met één extra wedstrijd.  Voor de meeste ploegen volgt er nu een welverdiende winteronderbreking maar rood-wit moet nog één wedstrijd spelen in de 8e finales van de beker van Antwerpen.  Deze zal doorgaan op zondag 22 december om 14u tegen ZWE Kessel op het A-terrein van Nijlen.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Marien Robin; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Van De Kerckhof Jeroen

Bank: Dams Pieter; Thomassen Martijn; Caers Niels; Dillen Robbe.   Vervangingen:  75e  Dillen Robbe voor Van Der Schraelen Thomas;  76e  Thomassen Martijn voor Vervoort Maarten;  86e  Caers Niels voor Van Bouwel Ken.

Gele kaarten:  Van Doninck Jelle (3e, geschorst tegen Ternesse) ; Vlaeymans Sam (1e); Van Bouwel Ken (1e).

Doelpunten:  35e  Van Leerdam Ilja   0 – 1 ;  90e  Noyen Henny  1 - 1.