Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

KFC Linda Olen vloert buur SKS Herentals : 1-2

De inhaalwedstrijd van de eerste speeldag tegen Linda Olen heeft SKS Herentals in eigen huis met 1-2 verloren.  De match werd omwille van Replay Neteland uitgesteld.

'SKS Herentals had de hele wedstrijd het meeste balbezit, dat leverde halfweg de eerste helft een aantal grote kansen op. Na een  combinatie in de 16 werd een poging van Jasper Lambrechts gepakt door de Olense doelman.
Lokale onzuiverheden en overhaasting kenmerkten nu het Herentalse spel.  Linda Olen profiteerde maximaal van balverlies achterin: Wout Raeymaekers schoof een lage voorzet netjes buiten bereik van doelman Jens Maes. Ruststand: 0-1.

Zelfde beeld na de pauze. Veldoverwicht voor de thuisploeg, maar een bij momenten vinnig tegenprikkend Olen. In de 72e minuut kreeg SKS dé kans op de gelijkmaker: de Olense keeper pareerde een knal uit de tweede lijn van Leon Szalega en pakte uit met een knappe save op de rebound van Jef Verlooy.
Het deksel op de neus voor de Heylen-boys volgde haast meteen: Jef Andries mocht een voorzet vanaf rechts ongehinderd binnenkoppen: 0-2.
Slechts een paar minuten later pakte Szalega opnieuw uit met een vluchtschot vanaf de rand van de zestien, en dit keer verdween de bal netjes in de benedenhoek: 1-2.

De hoop in het Eugeen Pluys-stadion laaide op, maar het slotoffensief verzandde door de vele overtredingen en vervangingen. SKS kwam zelfs nog goed weg toen de 1-3 in de 89e minuut werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo blijft promovendus SKS Herentals achter met 1 op 6.'  (GVN)