SKS trad zaterdagavond op Nijlen aan zonder een 4-tal basisspelers. Met enkele verschuivingen kon SKS bewijzen dat het beter kan dan de vorige weken.



Jef Peeters pr van SKS :'We staan uiteraard met beide voeten op de grond en weten dat met dit jeugdige, onervaren team er stilaan vruchten zullen worden geplukt, alleen moeten we geduld tonen.

Wat de wedstrijd betreft noteren we een schot op de deklat voor de thuisploeg reeds in de 6' en met een duidelijk veldoverwicht kon Nijlen echter geen uitgesproken doelkansen creëren, behalve op stilstaande fases en met lange ballen in de zestien. SKS zag enkel één kans van Sukmuang via de staak buiten gaan, maar daar bleef het ook bij. Billijke rust met 0-0.

In de tweede helft hield SKS nog 21 minuten stand tot een afstandsschot door doelman Wuyts werd gepareerd maar de rebound werd door Simon Verhaegen benut om de thuisploeg op voorsprong te brengen,1-0. In tegenstelling tot de laatste vertoningen gingen de kopjes van SKS niet naar beneden, integendeel, maar om te zeggen dat Nijlen hierdoor in paniek raakte is onterecht.

Op counter in de 73' heeft de SKS verdediging enigszins last om de bal te ontzetten en weer pareert Wuyts een schot, maar weer belandt de rebound in de voeten van Simon Verhaegen, 2-0.
SKS heeft inderdaad vandaag getoond dat de laatste 2 vernederingen tot het verleden behoren en dat de heropstanding in de maak is.

De spelers, samen met trainers en bestuur, zullen zeker de volgende weken blijk geven van hun motivatie en de trouwe SKS supporters zeker niet ontgoochelen.

Zondag 6 november, alweer een derby aan de Olympiadelaan met de komst van OG Vorselaar.'

SKS Herentals speelde met : Wuyts Filip-Sels Gunter-Baeten Michael-Buck Nick-Rayen Wout-Jeyrissen Tom (83' Pironet Xander)-Kadi Khalid( 83' Swerts Björn)-Sukmuang Thanet-Paepen Willem-De Groof Ben-Sishuba Assanda.