Voor de 2e competitiematch moest SKS op bezoek bij Wechelderzande. In het eerste kwartier was het vooral Wechelderzande dat kon dreigen. Rond de 10e minuut kwam SKS goed weg, na een corner kwam de bal in de kluts terecht en tot 3 keer toe werd het schot afgeblokt.

Herentals kon ondertussen het spel evenwichtiger maken. De match was 20 minuten bezig, toen Herentals een vrije trap krijgt. De bal wordt in de 1e zone getrapt, waar Peeters de bal richting 2e paal trapt en de keeper een goede redding in huis heeft. De goed gevolgde Sow kon de bal simpel binnenkoppen, 0-1.

Enkele minuten later was Wechelderzande dichtbij de gelijkmaker, Lefever kopt de bal over na een corner. Aan de overkant kwam Schenck in balbezit, die brengt de bal perfect voor naar Verlooy, maar hij trapt de bal op de deklat. In de herneming kan Verlooy nog eens proberen maar hij stuit op de thuisdoelman.

5 minuten voor rust een prachtige aanval van SKS. Sow legt uiteindelijk de bal panklaar voor Verlooy, maar de keeper van Wechelderzande had een goede redding in huis. Net voor rust werd het dan toch 1-1, Bovri schiet naar de 2e paal en Grielens kan simpel binnentikken. Zo gingen beide ploegen in evenwicht de kleedkamer in.

7 minuten in de 2e helft was er een perfect counter van SKS, Verlooy komt alleen voor de doelman en werkt beheerst af. SKS ging verder op zoek naar het derde doelpunt. In de 65e minuut krijgt Sow 2 keer de mogelijkheid om 1-3 van te maken, maar de 1e mist hij zijn schot volledig en de 2e keer kraakt hij zijn schot.

Een kwartier voor tijd was het dan toch zover. Peeters wordt door de doelman neergehaald in de 16 en strafschop beslist de scheidsrechter, Schenk kon vanaf de stip de 1-3 binnenleggen. Paar minuten later was het bijna 1-4, een geweldige voorzet van Sow werd door Verlooy overgekopt. Wechelderzande kreeg nog 1 kans om de aansluitingstreffer te maken, maar Verbaeten miste. De eerste overwinning van seizoen voor KSKS Herentals was een feit, 1-3 eindstand.

Overmorgen  woensdag volgt al de 3e competitiematch, uit bij HIH Turnhout - aftrap om 19u.  Davy Mannaerts/Steven Haest/ Nnieuws.