U bent hier

KFCO Beerschot/Wilrijk - VC Herentals 2-0 : geen afstraffing voor fris Herentals

Herentals | Provincie Antwerpen
18.04.2015 - 22.02u
Door: Herman Gezelle

Kampioen KFCO Beerschot/Wilrijk heeft vanavond zijn 20e overwinning laten optekenen. De bezoekers bivakkeerden non-stop met z'n elven rond de eigen grote rechthoek. Na tien minuten was het al raak. Wanneer thuisaanvoerder Hannes Meeus mooi inschoof en Dries Ventôse bediende, stond de 1-0 op het bord.

Het begin van een doelpuntenkermis net als de heenwedstrijd 0-7 op VC? Toch niet, want ondanks een overwicht en vrijwel constant balbezit misten de Kielse acties diepgang en ook zuiverheid. Er was enkel nog dreiging via een kopbal van De Beule.

Na een halfuur staken ook de bezoekers de neus aan het venster met een afstandsschot van Thomassen, terwijl ook Vlaeymans zich plots door de thuisafweer had gewurmd maar uiteindelijk stuitte op een alerte Nkela.

In de slotfase van de eerste helft joeg de kampioen het tempo dan toch nog wat in de hoogte. en versierde het een strafschop toen Ventôse onderuit werd geschoffeld. Dyron Daal trapte vanop de stip de 2-0 binnen. Hard en droog.

Herentals kwam na de koffie bij momenten fris uit z'n egelstelling.  Franck Nkela moest goed plat bij een Kempense dreiging.  De Kielse Ratten bleven echter het spelbeeld bepalen en hun technische superioriteit etaleren, echter zonder verdere doelpunten.

Ook in het slotkwartier - met vers bloed in de rangen - bleef KFCO Beerschot Wilrijk nog opboksen tegen de Herentalse muur. Zonder succes evenwel.

* TOESCHOUWERS: 6.155

* SCHEIDSRECHTER: De Cremer

* DOELPUNTEN: 9' Ventôse 1-0, 39' Daal 2-0 (strafschop).

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Nkela, Snoeys, Meeus, Portier, Nicot, Pietermaat, De Beule (73' De Smedt), Schaessens (73' Nijs), Baert (86' Van der Heyden), Ventôse, Daal

* VC HERENTALS: Doino, Thomassen, Van Doninck, Verberne, Van Leerdam, De Swert (89' Vervoort), Dillen (78' Van Gestel), Mariën, Vlaeymans, Verdonck, Raeymaekers (86' Hoefnagels)

* GELE KAARTEN: geen

* RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts /  foto's Kristof Vermeulen, met dank. Proficiat voor de kampioenen.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / NNieuws :

VC Herentals ging op bezoek bij kersvers kampioen Beerschot Wilrijk. Na de 0-7 pandoering in de heenronde wilde de rode lantaarn een nieuwe afstraffing absoluut vermijden. Het kon daarbij niet rekenen op Van De Kerkhof en Van Bouwel. Van Der Schraelen hing de schoenen voortijdig aan de spreekwoordelijke haak.

De bezoekers dachten vooral aan verdedigen maar moesten al vroeg in de wedstrijd een eerste doelpunt incasseren, Meeus bediende Ventose en na tien minuten prijkte de 1-0 op het grote scorebord. Herentals moest logischerwijze het initiatief volledig aan de dominante thuisploeg laten en hield achteraan de deur goed op slot, enkel De Beule kon nog even dreigen via een kopbal.

Na iets meer dan een halfuur spelen toch heel even Herentals dat de neus aan het venster kwam steken via een afstandsschot van Thomassen. Even later zette Vlaeymans zich door de thuisdefensie maar vond Nkela op zijn weg. Aan de overzijde werd Ventose gehaakt in de zestienmeter en de onvermijdelijke Daal zette de strafschop feilloos om, 2-0 meteen de ruststand.

Beerschot voerde ook van bij de start in de tweede helft de forcing en een aanval opgezet door Schaessens en Nicot kon net niet afgerond worden door Daal. Herentals probeerde iets meer voeten aan de Kielse aarde te krijgen en kon af en toe voor een dreiging zorgen maar bleef zich vooral focussen op zijn organisatie.

Spektakel kregen de toeschouwers die tweede helft niet meer te zien en beide ploegen leken zich neer te leggen bij de 2-0 stand op het bord. Wie kan het hen kwalijk nemen, Beerschot opnieuw een driepunter erbij en Herentals kon met een "menselijke" score terug huiswaarts.

Volgende week wacht voor VC de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Witgoor. Een ploeg die net als Herentals volgend jaar in provinciale aan de slag moet en slechts drie punten meer telt. Het is aan het eergevoel van de spelers om toch de drie punten thuis te houden en op die manier de rode lantaarn te delen.

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Nkela, Snoeys, Meeus, Portier, Nicot, Pietermaat, De Beule (73' De Smedt), Schaessens (73' Nijs), Baert (86' Van der Heyden), Ventôse, Daal

* VC HERENTALS: Doino, Thomassen, Van Doninck, Verberne, Van Leerdam, De Swert (89' Vervoort), Dillen (78' Van Gestel), Mariën, Vlaeymans, Verdonck, Raeymaekers (86' Hoefnagels)

* KAARTEN: geen

Vervangingen: 78e Van Gestel Jonas voor Dillen Robbe; 86e Hoefnagels Niels voor Raeymackers Kai ; 89e Vervoort Joy voor De Swert Birger.

Doelpunten: 9e Ventose Dries 1 – 0 ; 39e Daal Dyron (pen) 2 - 0.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto