Maar liefst 7.800 voetbalfans, waarvan zo'n 400 meegereisde VC-supporters, vulden zaterdagavond een zinderend Olympisch stadion op 't Kiel.  Sfeer alom. Voor aanvang van de wedstrijd verzamelden alle lokale jeugdspelers naar jaarlijkse traditie op de Olympische grasmat.  Voor VC Herentals mochten de jeugdspelers U8 mee oplopen.

De bezoekers speelden het 1e halfuur vlotjes mee.  Enkele fouten in de verdediging werden echter meteen afgestraft, 2-0 bij de rust. De scheids keurde nog een doelpunt van de bezoekers af wegens fout op de Kielse doelman.    Beerschot beschikt over een stevig potentieel dat na de rust meteen de Kempenaars bij de keel greep, 3-0 en 4-0.   Van Leerdam kon voor de Henco-boys in de eindfase nog milderen tot 4-1.

Beerschot is meteen periodekampioen.  Zaterdag was het een speciale jeugddag op het Kiel zodat het supportersaantal sterk aangedikt was tot 7.835.  Een unicum in 1e provinciale.

TOESCHOUWERS: 7.835.

SCHEIDSRECHTER: Verbruggen

DOELPUNTEN: 19’ en 45’ Daal 1-0 en 2-0, 50’ Van der Linden 3-0, 52’ Daal 4-0 en 90’ Van Leerdam 4-1.

KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Laevaert, Van der Linden, Verboven, Nicot (84’ Van der Heyden), Baert , De Smedt, Ascension (80’ Dewoyer), Daal en Nijs (39’ Dermaut).

GELE KAARTEN:  Ascencion.

Een bijzondere voetbalavond in 1e provinciale op 't Kiel. Foto's Guy Verellen & C° / Nnieuws. Lees ook het extra verslag van Kurt & Wendy Van Leemput.