Alhoewel er met een verplaatsing naar Beerschot-Wilrijk niet meer of minder dan drie punten te winnen of te verliezen zijn is een match op’t Kiel voor meer dan 7.800 toeschouwers toch een unieke belevenis en geeft net dat tikkeltje meer adrenaline.

De thuisploeg kon mits winst zekerheid verwerven over de eerste periodetitel, we wisten dus dat VC een extra gemotiveerd Beerschot als tegenstander kond verwachten.  Toch was het eerste kansje voor de bezoekers maar de doelpoging was te flauw.  Aan de overzijde liet Peter Nijs een unieke kans op het openingsdoelpunt liggen, alleen voor Olieslagers schoof hij de bal naast doel.  Ook Daal en De Smedt zorgden voor kleine kansjes maar wanneer Daal voor een eerste keer zijn duivels ontbond stond het 1-0 voor de Ratten.

Herentals voetbalde na het doelpunt aardig mee en kon enkele mooie combinaties op de grasmat leggen maar was onmondig in de zone van de waarheid, enkel Baeten kon eventjes dreigen.  Olieslagers toonde even later nog eens zijn klasse door de bal mooi uit de voeten van Peter Nijs te plukken.  De spits van Beerschot blesseerde zich bij deze actie en moest even later noodgedwongen vervangen worden.  Rood-wit zag vijf minuten voor de pauze een doelpunt afgekeurd worden en dan weet dat het onmogelijk zal worden om punten te sprokkelen.  Zeker wanneer dom balverlies op het middenveld een razendsnelle counter en doelpunt inleidde van de thuisploeg.  Het was opnieuw Daal die Herentals met een slecht gevoel de kleedkamers deed opzoeken.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten op de thuisploeg diepte zijn voorsprong al verder uit via Van Der Linden die raak kopte na een hoekschop.  Overduidelijk handspel van een thuisspeler dat voorafging aan de hoekschop werd echter niet gefloten.  Wanneer amper 2 minuten later Beerschot op 4-0 komt via de ijzersterke Daal zit een afstraffing eraan te komen.

Gelukkig loste de thuisploeg het gaspedaal een beetje waardoor het overgrote deel van de tweede helft wat overbodig werd.  De thuisploeg kwam niet meer tot uitgesproken kansen en Herentals was niet bij machte om echt gevaarlijk uit de hoek te komen.  In de slotfase zorgde een mooie combinatie van de bezoekers en afwerking van Van Leerdam dan toch voor de verdiende eerredder.

VC Herentals speelde zeker een verdienstelijke wedstrijd en was absoluut niet gekomen om zich in te graven.  Uiteraard wordt de minste individuele fout dan wel afgestraft door een Beerschot dat beschikt over een zeer uitgebelanceerd elftal.

VCH speelde met :  Olieslagers Steven; Marien Niels; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Vervoort Maarten;  Van Leerdam Ilja; Van De Kerckhof Jeroen;  Van Bouwel Ken; De Swert Birger; Van Doninck Jelle; Vlaeymans Sam;

Bank: Dams Pieter; Caers Niels; Marien Robin; Dillen Robbe.

Vervangingen: 60e  Caers Niels voor Van De Kerckhof Jeroen;  66e Dillen Robbe voor Baeten Steffe;  70e Marien Robin voor De Swert Birger.

Doelpunten: 18e Dyron Daal  1 – 0 ; 45e Dyron Daal 2 – 0 ; 50e Van Der Linden 3 -0 ; 51e Dyron Daal 4 – 0 ; 90e  Van Leerdam Ilja 4 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput /VC / Nnieuws.