U bent hier

KFCV Alberta leeft meer dan ooit

Geel
16.05.2018 - 10.25u
Door: Mark Jaspers

Naar jaarlijkse gewoonte gaf KFCV Alberta afgelopen weekend een groot feest ter afsluiting van het seizoen. Enkele jaren geleden stond de club dicht bij de afgrond tot een vernieuwd, jong bestuur de touwtjes in handen nam.

Sindsdien groeit te club aan een recordtempo en dat werd verzilverd in een spektakelrijke dag. De pleinen werden voor deze gelegenheid omgetoverd tot een groots dorpsfeest met een tiental attracties die je op de grootste evenementen terug vindt: springkastelen, rodeostier, een wipe-out parcours van 45 meter lang en een fietsattractie die wel 11 meter hoog ging.

De dag was volgens bestuurslid Sander Briers dan ook zeer geslaagd: "vorig jaar gaven we een presentatie aan een halve kantine en beloofden we te groeien. Dit jaar konden we zo'n 400 mensen ontvangen op onze pleinen. We mogen dus van een groot succes spreken".

De dag begon met enkele voetbalwedstrijden tussen het eerste elftal, de ouders en de jeugdspelers. Het toernooi werd gewonnen door de jeugdspelers die hun kunsten toonden op het veld. "Dat er in Winkelomheide veel voetballend talent aanwezig is, is een vaststaand feit. Het is aan ons om voor een goede omkadering te zorgen dat zij zich blijvend kunnen ontplooien. Daarin maken we elk jaar weer grote sprongen", zei Sander.

In de namiddag gingen de attracties open. Er werd vlijtig gespeeld en de ouders genoten zichtbaar van de lach op het gezicht van hun kind. "Er kwam een spelertje uit onze jeugd al gierend naar ons toe en riep "Mama, dit is de mooiste dag uit mijn leven!". Daar doen we het voor".

Tegen zonsondergang werden prijzen uitgereikt voor de verdienstelijkste sportievelingen. Kapitein Kevin Kerckhofs kroonde zich topschutter met 18 rozen en seizoensuitblinker Rick Roels kreeg de Gouden Schoen overhandigd door Geels burgemeester Vera Celis.

Het bestuur van KFCV Alberta dankt via deze weg al hun bezoekers en belooft hen dat het volgend jaar minstens even spectaculair wordt: "we zijn al aan het brainstormen voor volgend jaar. Het wordt wederom een niet te missen dag", besluit Sander.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto