U bent hier

KI Antwerpen - Pokémonmoord in laatste rechte lijn naar assisenhof

Heist op den Berg | Kempen regio | Provincie Antwerpen
07.02.2019 - 16.37u
Door: Mark Jaspers

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist op 22 februari of John V.D.B. naar het hof van assisen wordt verwezen voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg.

Het meisje verdween exact 2 jaar geleden en werd twee dagen later dood teruggevonden in de tuin van de 20-er.

John V.D.B. had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau afgesproken in Antwerpen om Pokémons te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen. Hij werd daarin tegengesproken door beelden van de politiecamera's uit de buurt.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning aan de Van Stralenstraat. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren.

Ook twee jaar na de feiten blijft hij vasthouden aan dat geheugenverlies, maar volgens de gerechtspsychiater is dat geveinsd.

John V.D.B. zit nog altijd in voorhechtenis, maar wilde de zitting van de KI donderdag niet bijwonen. "Wij hebben ons niet verzet tegen een verwijzing", zegt zijn advocate Ilse Buyst. De KI neemt eind deze maand een beslissing.

Als het tot een assisenproces komt, dan zou dat half september al van start kunnen gaan. Maar daarvoor moet wel nog eerst een zaal van het nieuwe justitiepaleis omgevormd worden tot assisenzaal. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto