U bent hier

Kids with Buns, Ramkot en The Haunted Youth winnen De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel

Kempen regio | Turnhout regio
29.01.2021 - 08.22u
Door: Lex Verellen

Kids With Buns is één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Het duo met de Vosselaarse gitariste Amber Piddington en Marie Van Uytvanck uit Sint-Niklaas won met het nummer 1712. Ze schreven dit nummer als houvast voor slachtoffers van geweld.

Dit jaar hebben 850 beginnende artiesten zich ingeschreven voor "De Nieuwe Lichting". Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit StuBru-presentatrice Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Michael Ilegems (Knack Focus) negen finalisten. 

De luisteraars van Studio Brussel hebben daarna een week kunnen stemmen op hun favorieten. Dat zijn Kids with Buns, Ramkot en The Haunted Youth geworden: gitaarmuziek boven dit jaar.

De drie artiesten zijn uitgeroepen tot "De Nieuwe Lichting 2021" in een coronaveilige uitzending in Trix in Antwerpen, die te volgen was op de radio en in de app van Studio Brussel. Zij winnen naast airplay op Studio Brussel, een cover van Knack Focus, professionele begeleiding op maat in concertzaal Trix en een jaar lang advies van sectororganisatie VI.BE. (VRT NWS)

Foto : Studio brussel

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto