U bent hier

Kies voor Erfgoeddag 2018!

Heist op den Berg
19.04.2018 - 15.16u
Door: Mark Jaspers

Het thema 'Kiezen' staat centraal op zondag 22 april 2018. Op deze Erfgoeddag nodigen we opnieuw jong en oud uit om te genieten van een boordevol erfgoedprogramma. Tientallen gratis activiteiten laten je kennismaken met collecties van verenigingen, unieke voorwerpen, prachtige verhalen en veel meer!

Expertenbeurs
Had jij een voorwerp, document, kunstwerk of wat dan ook in huis waarvan je denkt dat het historisch waardevol zou kunnen zijn en bezorgde je hiervan een foto? Op Erfgoeddag worden deze voorwerpen nader bekeken door een team van experts.
Je kan ook gewoon langskomen om je favoriete Heistse schat te kiezen en een blik in de trouwzaal te werpen!

Kerkplein 15 in Heist-op-den-Berg, van 10 tot 15 uur.
Meer info: 015 75 86 86 of archief@heist-op-den-berg.be

Tentoonstelling verkiezingen
Deze expo biedt een overzicht van de gemeenteraadsverkiezingen in Heist over een periode van ca. 150 jaar en schenkt niet alleen aandacht aan de verkiezingspropaganda in de 19e en 20e eeuw, maar ook aan de stemprocedures en de diverse figuren die het tot burgemeester brachten.

Heemmuseum, Kerkplein 24 in Heist-op-den-Berg, van 14 tot 18 uur.

Jazz in Heist
Tentoonstelling
Hoe zou een Huis van de Jazz in Heist-op-den-Berg er kunnen uitzien? Breng je stem uit en help ons dit huis mee vorm te geven. Of ben je nog op zoek naar inspiratie? De collectie Juul Anthonissen en de belevingsruimte voor één dag helpen je alvast op weg.

CC Zwaneberg, Cultuurplein 1 in Heist-op-den-Berg, van 10 tot 18 uur.

Filmvoorstelling
Juul's Ears is een portret van - en ode aan - de in 2008 overleden Juul Anthonissen: vermaard jazzkenner, -verzamelaar en -journalist en onvermoeibare promotor van de jazz. Als oprichter en programmator van Hnita-Jazz Club bracht hij het kruim van de jazz (Chet Baker, Charles Mingus, Dexter Gordon en meer!) naar Heist-op-den-Berg. In een regie van Philippe Cortens, Bob Maes en Carlo Dieltjens.

CC Zwaneberg, Cultuurplein 1 in Heist-op-den-Berg, van 10.30 tot 11.30 uur.

Debat
Juul Anthonissen 'ademde' jazz. Met veel overtuiging wist hij die passie door te geven aan anderen. Daarom nam de gemeente Heist-op-den-Berg zijn indrukwekkende jazzcollectie onder haar hoede. Bij een hapje en een drankje gaan we in gesprek over het waarom van die keuze, het belang van de collectie én haar toekomst.

CC Zwaneberg, Cultuurplein 1 in Heist-op-den-Berg, van 11.30 tot 13 uur.
Meer info en inschrijven: 0472 98 52 51 of info@resonant.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto