Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kijkdag in Groep van Assistentiewoningen bij Huis Driane

De assistentiewoningen zijn er voor 65-plussers die graag op hun eigen benen willen blijven staan maar met de nodige ondersteuning vanuit Huis Driane. Zo is er bv. een conciërge die dag en nacht klaarstaat en biedt het lokaal dienstencentrum verschillende groepsactiviteiten.

Het complex telt 55 assistentiewoningen, verdeeld over twee gebouwen: Huis Driane en Hof Driane. De huurprijs varieert afhankelijk van het type flat.

Voor wie?

Deze woonvorm is gericht naar personen die nog voldoende zelfstandig kunnen wonen (eventueel met de nodige hulp) én de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben. Onder bepaalde voorwaarden zijn er eventueel ook mogelijkheden voor personen jonger dan 65.

Ook voor zorgbehoevenden van mantelzorgers

Het lokaal bestuur wil het dagelijks leven aangenamer maken voor de Herenthoutenaren die zorgen voor iemand anders. Voortaan kunnen ook erkende mantelzorgers die in Herenthout wonen een zorgbehoevende die in een andere gemeente woont, leiden naar één van de assistentiewoningen in het centrum van Herenthout.

Voorwaarde is wel dat de erkende mantelzorger minstens 15 jaar in Herenthout woont rechtstreeks voorafgaand aan de opname, of minstens 25 jaar in totaal in Herenthout heeft gewoond.

Interesse?

Huis Driane organiseert op dinsdag 19 september een kijkdag. De woonassistent is tussen 19 en 21 uur aanwezig om aanwezigen vrijblijvend rond te leiden en informatie te geven. Inschrijven is niet nodig.

Deel dit artikel