Al 3e jaar op rij presenteert Lies Bulteel bij haar thuis Hoogton 34 Noorderwijk een opvallend mooie tentoonstelling Keramiek met Karakter.  Nog tot zondagavond 20u  kan je haar uniek werk gaan bewonderen. Verrassend in vorm, kleur en opstelling. Inventief en uniek.  Hapjes en drankjes.

'Mijn eerste potje draaide ik toen ik 8 was', vertelt Lies Bulteel. 'Die ervaring is me altijd bijgebleven, want dat potje heb ik nog steeds. Toen ik zwanger was van mijn zoontje besliste ik om potten te leren draaien en in 2010 ging ik oefenen in de Abdij van Tongerlo. Maar er was honger naar meer.

Ik startte in september 2013 aan de Academie van Heist-op-den-Berg. Daar ging een nieuwe wereld voor me open. Keramiek bleek een heel ruim begrip en is veel meer dan alleen potten draaien. 
In mijn eerste jaar academie ontstond mijn liefde voor duimpotjes.

De natuurlijke, organische vormen die je daarmee creëert geven elk kommetje zijn eigenheid. 
Porselein ontdekte ik in mijn tweede jaar academie. Heerlijk om die zachte, pure kleisoort tussen mijn vingers te voelen draaien, en zo zacht moet het ook gehanteerd worden.

Met de aanmoediging van mijn leraar en de ondersteuning van mijn man, neem ik de stap om voltijds met klei te werken. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat een avontuur.'  Info kijk op http://liesbulteel.be/ - lies@liesbulteel.be